Ո՞ր հիվանդությունների դեպքում չի կարելի դեղձ ուտել

Դեղձ խորհուրդ չի տրվում ուտել մարդկանց, որոնք ունեն ալերգիա, ստամոքսի հիվանդություններ, որոնք բարձրացնում են թթվայնությունը (խոցեր, գաստրիտ), շաքարային դիաբետ, ենթաստամոքսային գեղձի եւ գիրություն ունեցող մարդկանց. հայտնել է փորձագետըԼ
Հակացուցումներ չկան։ Նախ անհրաժեշտ է խորհրդակցել մասնագետի հետ, ապա որոշել՝ արժե ուտել դեղձ, թե՝ ոչ։
Դեղձը հարուստ է հանքանյութերով, մանրաթելերով եւ հակաօքսիդանտներով: Բացի այդ, դրանց օգտագործումը ամրացնում է սրտանոթային համակարգը։