Այս միրգը կփրկի ձեր հոդերն ու ոսկորները. շտապ ավելացրեք այն ձեր սննդակարգում

Այս միրգը կփրկի ձեր հոդերն ու ոսկորները. շտապ ավելացրեք այն ձեր սննդակարգում

Կիվին ոչ միայն համեղ, այլև չափազանց առողջարար միրգ է, որը կարևոր տեղ է գրավում տարբեր ազգերի խոհանոցում։ Հարավային Չինաստանի այս էկզոտիկ միրգը հայտնի է դարձել ոչ միայն իր քաղցր և թթու համով, այլև կոլագենի և վիտամին C-ի յուրօրինակ հատկություններով:

Կոլագենը առանցքային սպիտակուց է, որն ապահովում է առողջ ոսկորները, հոդերը և մաշկը: Այն տալիս է հյուսվածքներին առաձգականություն և ամրություն, ինչպես նաև կարևոր դեր է խաղում դրանց վերականգնման գործում։ Այնուամենայնիվ, տարիքի հետ բնական կոլագենի արտադրությունը նվազում է, ինչը կարող է հանգեցնել տարբեր խնդիրների, ինչպիսիք են հոդացավը, փխրուն ոսկորները, մաշկի առաձգականության կորուստը և նույնիսկ վատ տրամադրությունը:

Կիվին վիտամին C-ի լավագույն բնական աղբյուրներից մեկն է: Այս վիտամինը ոչ միայն ամրացնում է իմունային համակարգը, այլև խթանում է կոլագենի արտադրությունը: Մադրիդի Complutense համալսարանի ուսումնասիրության համաձայն, որը մեջբերում է իսպանական Heraldo թերթը, կանաչ կիվիը երկու անգամ ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան նարինջը, ինչը հատկապես արժեքավոր է դարձնում առողջ մաշկի և հոդերի պահպանման համար:

Բացի այդ, կիվին հարուստ է բջջանյութով, կալիումով և վիտամին E-ով: Այս սննդանյութերն օգնում են բարելավել մարսողությունը, իջեցնել վատ խոլեստերինը, վերահսկել արյան ճնշումը և նույնիսկ բարելավել ձեր տրամադրությունը՝ ազատելով էնդորֆիններ:

Ամրացնում է հոդերը և ոսկորները. Վիտամին C-ի և կոլագենի բարձր պարունակության շնորհիվ կիվին օգնում է պահպանել առողջ ոսկորները և հոդերը՝ նվազեցնելով օստեոպորոզի և արթրիտի վտանգը:
Մաշկի վիճակի բարելավում. Վիտամին C-ն նպաստում է կոլագենի արտադրությանը, որը մաշկին հաղորդում է առաձգականություն և ամրություն, ինչպես նաև պաշտպանում է շրջակա միջավայրի վնասակար ազդեցություններից:
Իմունային համակարգի աջակցություն. վիտամին C-ով հարուստ կիվին հիանալի է իմունային համակարգի ամրապնդման և վարակների դեմ պայքարելու համար:
Քաշի վերահսկում. Իր հագեցնող հատկության շնորհիվ կիվին օգնում է խուսափել կերակուրների միջև ընկած խորտիկներից, ինչը հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին:
Կանխարգելում է փորկապությունը: Բջջանյութի բարձր պարունակությունը օգնում է բարելավել մարսողությունը և կանխում փորկապությունը:
Չնայած այն հանգամանքին, որ կիվին վաղուց համարվում է էկզոտիկ միրգ, այն արդեն հաստատուն տեղ է գտել շատերի սննդակարգում։ Այն կարելի է թարմ ուտել, ավելացնել աղցանների, սմուզիների, աղանդերի մեջ և նույնիսկ օգտագործել որպես սոուսների և մարինադների բաղադրիչ: