Բժիշկը պատմել է թեյի օգտակարության մասին

Թերապևտ Աննա Տրոյանիկը «Լենտա»-ի հետ զրույցում բացահայտել է թեյի առողջարար հատկությունները։
Նախևառաջ բժիշկը խոսել է ըմպելիքի հակաօքսիդանտային հատկությունների մասին։ «Թեյի բոլոր տեսակները պարունակում են պոլիֆենոլներ՝ բնական միացություններ, որոնք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ: Սա օգնում է դանդաղեցնել ծերացման գործընթացը բջջային մակարդակում և նվազեցնում է քրոնիկ բորբոքման ռիսկը», - բացատրել է նա:
Բացի այդ, թեյը դրական ազդեցություն ունի արյան անոթների և, հետևաբար, սրտի աշխատանքի վրա։ «Թեյը նպաստում է «վատ» խոլեստերինի (LDL) մակարդակի իջեցմանը, կարգավորում է արյան ճնշումը և բարելավում է արյան անոթների առաձգականությունը», - ընդգծել է բժիշկը՝ հավելելով, որ թեյը պարունակում է նաև ֆլավոնոիդներ, որոնք բարելավում են արյան միկրոշրջանառությունը, նպաստում սրտի ռիթմի կարգավորմանը և պաշտպանում արյան անոթների պատերը քայքայումից։
Նա նշել է, որ մարդիկ, ովքեր պարբերաբար թեյ են խմում, ավելի քիչ են հակված տառապելու հիպերտոնիայից և աթերոսկլերոզից։
Բացի այդ, թեյը կարող է օգտակար լինել առողջ նյութափոխանակությունը պահպանելու համար, քանի որ այն նպաստում է նյութափոխանակության արագացմանը, նրբորեն խթանում է թերմոգենեզը (ջերմության արտադրության և կալորիաների այրման գործընթացը) և օգնում է քաշի կառավարմանը, երբ համակցվում է հավասարակշռված սննդակարգի հետ։
Կանաչ թեյը նաև օգնում է նվազեցնել քաղցի զգացումն ու կարգավորել ախորժակը՝ ազդելով հագեցվածության զգացողության համար պատասխանատու հորմոնների մակարդակի վրա։
Բժշկի խոսքով՝ թեյը ազդեցություն ունի ոչ միայն ֆիզիկական, այլև հոգեբանական առողջության վրա։ Այն պարունակում է L-թեանին՝ ամինաթթու, որն ունի մեղմ հանգստացնող ազդեցություն։ «Թեյը նպաստում է անհանգստության մակարդակի նվազեցմանը, կենտրոնացման և քնի բարելավմանը, ինչը նույնպես կարևոր է կյանքը երկարացնելու համար, քանի որ սթրեսը վաղաժամ ծերացման հիմնական գործոններից մեկն է», - եզրափակել է Տրոյանիկը։