Նեֆրոլոգը թվարկել է երիկամների համար ամենավնասակար մթերքները

Նեֆրոլոգը թվարկել է երիկամների համար ամենավնասակար մթերքները

 

Երիկամները մարմնի բնական զտիչ համակարգերից մեկն են, ուստի այս օրգանը գրեթե անմիջապես տուժում է մարդու կողմից վնասակար սննդի օգտագործումից, ասում է նեֆրոլոգ Միխայիլ Էլիսեևը: Բժիշկն ասել է, թե ինչին պետք է ուշադրություն դարձնեք ձեր սննդակարգում, եթե ունեք երիկամների հետ կապված խնդիրներ: Նախ, Գազետա.ռու-ին տված հարցազրույցում ընդգծել է մասնագետը, կարիք չկա մեծ քանակությամբ աղի մթերքներ օգտագործել։ Հակառակ դեպքում երիկամները ստիպված կլինեն ավելի շատ աշխատել՝ օրգանիզմից նատրիումի ավելցուկը հեռացնելու համար: Ամենաշատ աղը, հիշեցրեց Միխայիլ Էլիսեևը, հայտնաբերված է տարբեր տնական թթուների, կիսաֆաբրիկատների և արագ սննդի մեջ: Աղն օրգանիզմում ջուր է պահում։ Արդյունքում առաջանում է այտուց, և արյան ճնշումը բարձրանում է։

Երիկամների համար ամենավնասակար մթերքները նեֆրոլոգը նշել է նաև ալկոհոլը, միսը և տարբեր բուսական յուղեր։ Մսի մեջ չափազանց շատ կենդանական սպիտակուց կա, դրանք ավելի դժվար են մարսվում, ուստի օրգանիզմի համար ավելի դժվար է դառնում թափոնների հեռացումը: Ինչ վերաբերում է բուսական յուղերին, բժիշկը պարզաբանել է, դրանք շատ ճարպ են պարունակում։ Նման արտադրանքի չափից ավելի օգտագործումը կարող է ազդել սրտի և արյան անոթների աշխատանքի վրա, իսկ հետո կարող են առաջանալ երիկամների պաթոլոգիաներ: Երիկամների համար անցանկալի մթերքների ցանկում ներառված են մի քանի բոլորովին անսպասելի մթերքներ՝ բանան և ավոկադո։ Բանն այն է, որ այս մրգերը պարունակում են մեծ քանակությամբ կալիում, որը, ինչպես նատրիումը, նույնպես բավականին դժվար է հեռացնել օրգանիզմից, եթե այն գերազանցում է։