Թոփ մթերքներ, որոնք չի կարելի սառեցնել

Շատ դեպքերում սառեցումը սննդամթերքի պահպանման հիանալի միջոց է: Եվ այնուամենայնիվ, դրանցից ոմանք դառնում են չափազանց անախորժելի, կորցնում են հյուսվածքը կամ պարզապես փչանում: Մենք ձեզ կասենք, թե որ մթերքները չի կարելի պահել սառնարանում, գրել է «Pchela.News»-ը։
1. Ֆերմենտացված կաթնամթերք
Կարագն ու պինդ պանիրները կարելի է սառեցնել, բայց մածունը, թթվասերը, կաթնաշոռն ու փափուկ պանիրները կարող են առանձնանալ և դառնալ հատիկավոր, երբ սառչում են։
2. Տերեւային աղցաններ
Թեև հազարը, ռուկոլան կամ սպանախը կպահպանեն իրենց վիտամինների մեծ մասը, երբ սառեցվեն, դրանք համեղ չեն լինի ուտելու համար՝ կկորցնեն իրենց խրթխրթան հյուսվածքը:
3. Թարմ ձու
Դժվար թե որևէ մեկը մտածի թարմ ձվերը կճեպով սառեցնելու մասին, քանի որ ակնհայտորեն դա վատ գաղափար է: Ներսում գտնվող հեղուկը ընդլայնվում է և կարող է հանգեցնել կեղևի «պայթելուն»:
4. Ջրի բարձր պարունակությամբ մրգեր
Ջրային մրգերը, ինչպիսիք են ձմերուկը, սեխը, վարունգը, նարինջը և խաղողը, սառչելուց հետո կկորցնեն իրենց կառուցվածքը: Եթե Ձեզ անհրաժեշտ է մի քանի միրգ պահել սառնարանում, ապա դրանից սմուզի պատրաստեք:
5. Տապակած մթերքներ
Սնունդը, որը մենք սիրում ենք իր խրթխրթան, տապակած արտաքինի համար, կդառնա փափուկ ու խոնավ, երբ սառչում է:
6. Սոուսներ և մայոնեզի վրա հիմնված ուտեստներ
Եթե փորձեք սառեցնել աղցան կամ մայոնեզի սոուս, մի զարմացեք, որ այն կբաժանվի սառցակալումից հետո։
7. Մակարոնեղեն
Սառչելուց և հալեցնելուց հետո պատրաստի մակարոնեղենը կդառնա փխրուն, հավանաբար չեք ցանկանա ուտել այն:
8. Կարտոֆիլ
Խորհուրդ չի տրվում հում կարտոֆիլը սառեցնել, քանի որ այն մգանում է և դառնում ջրալի։ Եվ նույնիսկ եփած կարտոֆիլը, ինչպիսին է կարտոֆիլի պյուրեը, կարող է փոխել կառուցվածքն ու դառնալ անախորժելի, երբ սառչում է:
9. Գազավորված ըմպելիքներ
Գազավորված ըմպելիքը վատ գաղափար է, քանի որ հալեցնելուց հետո «կախարդական փուչիկները» կվերանան։ Բայց սա միակ պատճառը չէ՝ սառեցված հեղուկը ընդլայնվում է, ինչը կարող է հանգեցնել փաթեթի կամ շշի պատռման։
10. Սերուցքային աղանդեր
Կրեմը կամ կրեմի միջուկով խմորեղենը սառչելուց հետո կարող են առանձնանալ ու կորցնել իրենց նուրբ հյուսվածքը և ախորժելի տեսքը: