Երեք ամենավնասակար մրգերը, որոնցից պետք է խուսափել

Խաղող
Սա հատապտուղների ամենաբարձր կալորիականությամբ տեսակներից մեկն է։ Խաղողը պարունակում է հսկայական քանակությամբ ածխաջրեր (18 գրամ 100 գրամ արտադրանքի համար): Ընդամենը մի քանի հատապտուղները կարող են արդեն իսկ առաջացնել ձեր փքվածության և գազավորվածության զգացում: Ընդհանրապես խորհուրդ չի տրվում շատ խաղող ուտել, բառացիորեն օրական մեկ տասնյակից ոչ ավել հատապտուղներ։ Ի վերջո, խաղողը պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, որը շատ վնասակար է շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար և նվազագույն քանակությամբ սննդանյութեր
Խուրմա
Պայմանով, որ խուրման պարունակում է կարոտինոիդներ, այն վիտամին A-ի բուսական աղբյուր է: Այն նաև պարունակում է հսկայական քանակությամբ ածխաջրեր (15 գրամ 100 գրամ արտադրանքի համար): Եթե ունեք ավելորդ քաշ, փքվածություն, գազերի առաջացում, աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ, ապա խուրման, ամենայն հավանականությամբ, կվնասի ձեզ, քան կօգնի:
Ձմերուկ
Ձմերուկը 90%-ով բաղկացած է ջրից, իրականում կարելի է ասել, որ ձմերուկը բնական շաքարով ջուր է։ Ձմերուկը, բացի կալիումից, գործնականում այլ սննդանյութեր չի պարունակում: Դժվար թե որևէ մեկը ուտի ընդամենը մեկ կտոր ձմերուկ։ Ուտելով դրա պատշաճ քանակությունը՝ մենք ձմերուկը վերածում ենք հսկայական ածխաջրային ռումբի, որն ընկնում է մեր ենթաստամոքսային գեղձի վրա։ Իսկ բարձր բերք ստանալու համար անբարեխիղճ ֆերմերները ձմերուկը լցնում են նիտրատներով, թունաքիմիկատներով և այլ քիմիական նյութերով: