Ինչպե՞ս ընտրել բալը և չթունավորվել. օգտակար խորհուրդներ գնելուց առաջ

Ինչպե՞ս ընտրել բալը և չթունավորվել. օգտակար խորհուրդներ գնելուց առաջ

Բալը սիրելի հատապտուղներից է։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, մագնեզիում, ֆոսֆոր, երկաթ, բջջանյութ և այլ օգտակար միկրոտարրեր։ Ինչ փնտրել կեռաս ընտրելիս, որ վայրերում փնտրել և որոնք են առավելությունները:

Որտե՞ղ գնել
Խորհուրդ է տրվում միայն այն վայրերում, որտեղ իրականացվում է հատապտուղների որակի կանոնավոր հսկողություն:

Ինչպե՞ս ընտրել կեռաս
Լավ բալը հարթ և մաքուր մաշկ ունի, իսկ հատապտուղի հյուսվածքն ինքնին պետք է լինի առաձգական և խիտ: Եթե ​​բալը շատ փափուկ է, ուրեմն չարժե վերցնել։ 

Մասնագետը նշում է, որ ավելի լավ է հատապտուղները գնել ցողունով։ Դրա բացակայության դեպքում պտղի մեջ միկրոբների ներթափանցման վտանգ կա: Ցողունն ինքնին պետք է լինի առաձգական և կանաչ: Եթե ​​այն ավելի մուգ գույն ունի, դա կարող է ցույց տալ հատապտուղի երկար պահպանման ժամկետը:

Օգտակար հատկություններ
Բալը օգտակար է սակավարյունությամբ և զարկերակային հիպերտոնիայով տառապող մարդկանց համար։ Հատապտուղը պարունակում է բազմաթիվ միկրոէլեմենտներ, որոնք օգտակար են օրգանիզմի համար՝ վիտամին C, վիտամին A, կալիում, երկաթ։ 

Հակացուցումներ
Հատապտուղների չափից ավելի օգտագործումը կարող է հանգեցնել փորացավերի, ինչպես նաև խորհուրդ չի տրվում ուտել ուտելուց հետո։ Բալը չի ​​կարելի օգտագործել բարձր թթվայնությամբ սուր գաստրիտի դեպքում։