Անվանվել է ամենավտшնգավnր բանջարեղենը կարտոֆիլից հետո․ ամռանն այն ուտում ենք ամեն օր

Անվանվել է ամենավտшնգավnր բանջարեղենը կարտոֆիլից հետո․ ամռանն այն ուտում ենք ամեն օր

Առողջ սնվելու խորհրդանիշ համարվող բանջարեղենի աշխարհում շատ հակասություններ կան։ Որոշ բանջարեղեններ ճանաչվում են որպես վիտամինների և հանքանյութերի իսկական պահեստ, իսկ մյուսները կասկածի տակ են՝ դառնալով օգուտների և վնասների մասին բանավեճի առարկա:

«Սուպերմթերքների» և «առողջ ապրելակերպի» հանրաճանաչության հետևանքով շատ մարդիկ կուրորեն վստահում են բանջարեղենի օգուտների մասին տեղեկատվությանը՝ մոռանալով, որ նույնիսկ ամենաառողջ մթերքները կարող են ունենալ իրենց նրբությունները և սահմանափակումները: Այս հոդվածում մենք կանդրադառնանք հինգ բանջարեղենի, որոնք հաճախ կասկածի տակ են դնում՝ կարտոֆիլ, լոլիկ, սմբուկ, կաղամբ և սոխ:

Կարտոֆիլը, որը շատերի կողմից սիրված է իր նուրբ համի և ճաշ պատրաստելու բազմակողմանիության համար, զերծ չէ որոշ թերություններից:

Լոլիկը, որը պարունակում է C և B վիտամիններ, կարող է լուրջ խնդիր լինել ստամոքսի խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։

Սմբուկները, որոնք հայտնի են իրենց յուրահատուկ համով և ցածր կալորիականությամբ, նույնպես ունեն իրենց առանձնահատկությունները:

Վիտամիններով և հանքանյութերով հարուստ կաղամբը կարող է վտանգավոր լինել վահանաձև գեղձի հիվանդություն ունեցող մարդկանց համար։

Սոխը, որը շատ ուտեստների բաղադրիչ է, կարող է ստամոքսի տհաճություն առաջացնել, եթե սխալ օգտագործվի:

Այս բանջարեղենի օգտագործման բացասական հետևանքներից խուսափելու համար դուք պետք է հաշվի առնեք դրանց հնարավոր վնասը և օգտագործեք դրանք զգուշությամբ, չափավոր, բժշկի կամ սննդաբանի առաջարկությունների համաձայն: Կարևոր է նաև արտադրանքի որակի ընտրությունը՝ նախապատվությունը տալով առանց քիմիական նյութերի և թունաքիմիկատների աճեցված բանջարեղենին: