Մի ափսե բորշը բուժում է հոգին և մարմինը․ ինչ վիտամիններով է հարուստ և ինչու է կարելի ամեն օր բորշ ուտել

Դժվար թե գա մի օր, երբ մարդը հրաժարվի մի ափսե բորշից։ Եվ սրա հիմնական պատճառը հենց բորշի բաղադրությունն է։ Այս ուտեստը երբեք ձանձրալի չի դառնում, քանի որ դրա բաղադրիչները պարունակում են վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, որոնց կարիքն ունի մեր օրգանիզմը։
Միսը սպիտակուցի աղբյուր է։ Այն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր օրգանիզմի համար։ Հատկապես լավ է բորշչը, որը եփում են ոսկորով։ Ոսկորները պարունակում են յուրահատուկ ճարպեր, առանց որոնց մեր մարմինը չի կարող: Այնուամենայնիվ, միսը պարունակում է նաև սպիտակուցային տոքսիններ: Դրանց բացասական ազդեցությունը նվազեցնելու համար միսը պետք է թրջել եփելուց 2 ժամ առաջ։ Այնուհետև եռացնել և քամել ջուրը։
Հաճախ տնային տնտեսուհիները բորշին լոբի են ավելացնում։ Ի վերջո, ի՞նչ է բորշ առանց լոբի։ Սա էական բաղադրիչ է։ Ի վերջո, դա օգնում է մեծացնել ստամոքսահյութի սեկրեցումը։ Բացի այդ, լոբին պարունակում է տարրեր, որոնք դժվար է ձեռք բերել այլ ապրանքներից։ Այսպիսով, եթե ցանկանում եք հագեցնել մարմինը էական նյութերով, անպայման ավելացրեք մի բուռ լոբի։
Բորշի հիմքը՝ բանջարեղենը: Շատերը կարծում են, որ ջերմային մշակումից հետո կորցնում են իրենց սննդային արժեքը։ Իրոք, վիտամինների մի մասը կորչում է, բայց մյուս մասն ամբողջությամբ կլանվում է։ Բացի այդ, խաշած բանջարեղենը գործում է որպես փափուկ սորբենտ՝ մաքրելով օրգանիզմը։ Կարտոֆիլն օգնում է մեզ հեռացնել ավելորդ ջուրն օրգանիզմից՝ խթանելով նյութափոխանակության գործընթացները։ Նմանատիպ հատկություններ ունի նաև կաղամբը: Բացի այդ, կաղամբը նաև բարելավում է սրտի մկանների աշխատանքը և հեռացնում ավելորդ խոլեստերինը։
Ճակնդեղը աստվածային պարգև է մեր մարմնի համար: Այն պարունակում է շատ յոդ, որը մեզ անհրաժեշտ է։ Այն նաև պարունակում է մագնեզիում, որը հանգստացնում և լավ վիճակում է պահում նյարդային համակարգը։ Իսկ ճակնդեղի օգտագործումը բազմաթիվ տարբեր տհաճ խոցերի կանխարգելումն է։
Սոխն ու գազարը նույնպես նպաստում են օրգանիզմի աշխատանքին։ Նրանք խթանում են ստամոքսի և աղիքների լավ աշխատանքը: Եվ դրանք պարզապես հագեցնում են մեր օրգանիզմը վիտամիններով, միկրոտարրերով և նման օգտակար մանրաթելով։ Առավելագույն օգուտը պահպանելու համար գազարը պետք է թեթև տապակել ձեթի մեջ։ Իսկ սոխն ավելի լավ է ընդհանրապես եփել այլ բանջարեղենի հետ։ Համեմունքները, որոնք մենք ավելացնում ենք բորշին, նույնպես խթանող ազդեցություն ունեն։ Սամիթը, դափնու տերեւը, մաղադանոսը մեր մարսողական համակարգը խթանելու համար անհրաժեշտ մթերքներ են: