Հայտնի է, թե որ տեղում է մեղրն ամենաարագ փչանում

Հայտնի է, թե որ տեղում է մեղրն ամենաարագ փչանում

Մեղրը եզակի մթերք է, որի պահպանման ժամկետը գրեթե անսահմանափակ է։ Սակայն ժամանակի ընթացքում այն ​​դեռ շաքարավազ է դառնում և կորցնում է իր համի և բույրի ինտենսիվությունը։ Գուցե ավելի լավ արդյունքի համար տարան դնեք սառնարանը։

Պատասխանը միանշանակ է՝ մեղրը սառնարանում պահելը խորհուրդ չի տրվում։ Անհամատեղելիության հիմնական պատճառը կայանում է արտադրանքի ցածր ջերմաստիճաններում բյուրեղանալու ունակության մեջ։

Սա բնական գործընթաց է, որը չի ազդում մեղրի որակի վրա, բայց այն դարձնում է ավելի քիչ հարմար օգտագործման համար։ Ամեն ինչ պարզ է՝ բյուրեղացած մեղրն ավելի խիտ է դառնում։

Ընդհանուր առմամբ, մեղրն ունի բնական հակասեպտիկ հատկություններ, ինչը նշանակում է, որ այն չի փչանում սենյակային ջերմաստիճանում: Դրա համար լավագույն տեղը կլինի չոր, զով և մութ պահարանը։ Պահպանման օպտիմալ ջերմաստիճանը մոտավորապես 18-20°C է։

Բացի այդ, մի մոռացեք ճիշտ տարայի մասին. մեղրի համար օգտագործեք միայն հաստ պատերով  տարաներ: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել ապակի, այլ ոչ թե պլաստիկ։