Դոկտոր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչու թթու կաղամբը պետք է լինի յուրաքանչյուր սեղանի վրա

Միկրոէլեմենտներ, վիտամիններ, բավարար քանակությամբ մանրաթել և ցածր կալորիականություն՝ այս ամենը կաղամբի մասին է։ Ավելին, կարևոր չէ՝ դա սպիտակ կաղամբ է, ծաղկակաղամբ, թե՞ բրյուսելյան կաղամբ։ Իսկ ձմռանը թթու կաղամբը պետք է անպայման սեղանին լինի, ասել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։ Եվ ահա թե ինչու։
Գիտնականները ապացուցել են, որ կաղամբն ունի հակաուռուցքային հատկություններ և նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ Կաղամբը նաև ներառվել է քաղցկեղի դեմ պայքարի սննդային միջոցների ցանկում։ Բացի այդ, բանջարեղենը ունի հակախոցային ազդեցություն: Քիչ մթերքներ կարող են պարծենալ նման արդյունքով։
«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի հեղինակային «Դոկտոր Մյասնիկով» հաղորդման եթերում մասնագետը նշել է, որ խմորման գործընթացը շաքարը վերածում է որոշակի մանրէների։ Դրանք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար։
«Դուք սպառում եք մի տեսակ պրեբիոտիկ, որը միկրոբիոմի հետ փոխազդելիս այլ ազդեցություն է ունենում», - ընդգծել է բժիշկը։