Բժիշկը նշել է խորովածի օրական չափաբաժին, որը կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնաս հասցնելու

Մարդուն խորհուրդ է տրվում օրական ուտել ոչ ավելի, քան 300-500 գրամ խորոված, եթե մարսողական խնդիրներ չկան։ Այս մասին ՏԱՍՍ-ին ասել է բժշկական գիտությունների թեկնածու Անդրեյ Մարտյուշեւ-Պոկլադը։
«20-րդ դարի սկզբին, ի դեպ, բանակում մսի ստանդարտ սպառումը օրական 1 ֆունտ էր, որը մոտ 400 գրամ է [տավարի միս]: Եթե մարսողության հետ կապված խնդիրներ կան, ապա ավելի լավ է սահմանափակվել ավելի համեստ չափաբաժնով՝ 100-150 գրամով, իսկ մնացածը տեղափոխել հաջորդ կերակուրին (4-5 ժամ հետո)՝ սահմանափակվելով օրական ընդամենը 200-300 գրամով», - ասել է մասնագետը:
Մարտյուշեւ-Պոկլադն ասել է, որ տապակած մսի՝ առողջության համար անվտանգ քանակը կախված է ստամոքսի և ենթաստամոքսային գեղձի վիճակից։ Մարդու սննդակարգը նաև որոշում է մսի օրական սպառման չափը։ Այսպիսով, եթե մարմինը բավարար քանակությամբ ստամոքսահյութ է արտադրում և լեղու արտահոսքի հետ կապված խնդիրներ չկան, ապա կարող եք օրական 200-300 գրամ շաշլիկ ուտել, բացատրեց բժիշկը։
Մասնագետը նշել է, որ խորհուրդ չի տրվում տապակած միս օգտագործել ժամը 19:00-20:00-ից հետո։ Սա պայմանավորված է նրանով, որ արտադրանքը դժվարամարս ուտեստ է։