Ինչո՞ւ չեք կարող արևածաղկի ձեթ պահել պահարանում

Տնային տնտեսուհիների մեծամասնությունը վառարանի կողքին խոհանոցի պահարանում դնում է մի շիշ արևածաղկի ձեթ, որպեսզի այս ապրանքը միշտ ձեռքի տակ լինի:
Այնուամենայնիվ, բուսական յուղը չի կարելի այս կերպ պահել: Բաց շշի ձեթի պահպանման իդեալական ջերմաստիճանը համարվում է +7... +17 աստիճանի սահմաններում։ Վառարանից եկող ջերմությունը կհանգեցնի նրան, որ յուղը կթափվի:
Հետեւաբար, դրա համար լավագույն տեղը կլինի սառնարանը: Շիշը դրեք սառնարանի դռան դարակին կամ վերին հարկում:
Նաև մի մոռացեք, որ արևածաղկի ձեթը չի սիրում ջերմաստիճանի փոփոխություններ։ Այս դեպքում նրա համը կվատանա։ Օգտագործելուց հետո տարան անմիջապես նորից դրեք սառնարան, գրում է Belnovosti-ն։