Բժիշկներն անվանել են շիլայի փոխարեն արյան համար ամենաառողջ նախաճաշը

Ավելի քան տասը տարի առաջ առողջ սննդակարգի կողմնակիցները ուշադրություն դարձրին այնպիսի հնագույն բերքի, ինչպիսին քինոան է: Կան մի քանի պատճառներ. Արտադրանքը ոչ միայն սննդարար է, այլև պարունակում է ֆոսֆորի, ցինկ, կալցիում, երկաթ և վիտամին B9 (ֆոլաթթու):
Նշվում է, որ վիտամին B9-ն «անհրաժեշտ է արյան բջիջների ձևավորման, զարգացման և հասունացման գործընթացների համար»։ Այս մասին գրում է Healthy-food.rf-ը։ Բժիշկները նաև մատնանշում են քինոայի արժեքավոր մանրաթելը, որն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները: Որոշ փորձագետներ նույնիսկ քինոայով ուտեստներն իդեալական են համարում նախաճաշի համար: Այս մշակույթը կարող եք համատեղել մածունի, մրգերի (ներառյալ չորացրած), ինչպես նաև գետնանուշի կարագի հետ։
Որպես կողմնակի ճաշատեսակ, քինոան հիանալի համադրվում է հավի կամ հնդկահավի հետ: Ի դեպ, կա նաև մթերք, որը կոպիտ մանրաթելերի և սպիտակուցի պարունակությամբ լիովին համարժեք է քինոային։ Խոսքը հնդկաձավարի մասին է։
«Քինոայի լավագույն ներքին անալոգը հնդկաձավարն է»,- շեշտում են փորձագետները։ Այնուամենայնիվ, նրանք ավելացնում են, որ հնդկաձավարը կորցնում է ֆոլաթթվի քանակի առումով՝ 3%՝ քինոայի 10%-ի դիմաց։ Սակայն ֆոլաթթու կարելի է ստանալ թարմ կանաչեղենից։