Բժիշկներն անվանել են շիլայի փոխարեն արյան համար ամենաառողջ նախաճաշը

Բժիշկներն անվանել են շիլայի փոխարեն  արյան համար ամենաառողջ նախաճաշը

Ավելի քան տասը տարի առաջ առողջ սննդակարգի կողմնակիցները ուշադրություն դարձրին այնպիսի հնագույն բերքի, ինչպիսին քինոան է: Կան մի քանի պատճառներ. Արտադրանքը ոչ միայն սննդարար է, այլև պարունակում է ֆոսֆորի, ցինկ, կալցիում, երկաթ և վիտամին B9 (ֆոլաթթու):

Նշվում է, որ վիտամին B9-ն «անհրաժեշտ է արյան բջիջների ձևավորման, զարգացման և հասունացման գործընթացների համար»։ Այս մասին գրում է Healthy-food.rf-ը։ Բժիշկները նաև մատնանշում են քինոայի արժեքավոր մանրաթելը, որն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները: Որոշ փորձագետներ նույնիսկ քինոայով ուտեստներն իդեալական են համարում նախաճաշի համար: Այս մշակույթը կարող եք համատեղել մածունի, մրգերի (ներառյալ չորացրած), ինչպես նաև գետնանուշի կարագի հետ։

Որպես կողմնակի ճաշատեսակ, քինոան հիանալի համադրվում է հավի կամ հնդկահավի հետ: Ի դեպ, կա նաև մթերք, որը կոպիտ մանրաթելերի և սպիտակուցի պարունակությամբ լիովին համարժեք է քինոային։ Խոսքը հնդկաձավարի մասին է։

«Քինոայի լավագույն ներքին անալոգը հնդկաձավարն է»,- շեշտում են փորձագետները։ Այնուամենայնիվ, նրանք ավելացնում են, որ հնդկաձավարը կորցնում է ֆոլաթթվի քանակի առումով՝ 3%՝ քինոայի 10%-ի դիմաց։ Սակայն ֆոլաթթու կարելի է ստանալ թարմ կանաչեղենից։