Բժիշկը բացատրել է ձվի կճեպ ուտելու վտանգները
Բժիշկը հորդորել է չօգտագործել ձվի կճեպը որպես սննդային հավելում։ Գրել է RostovGazeta-ն։
Բժիշկը, ով չի ցանկացել հայտնել իր անունը, բացատրել է, որ այս կերպ սննդակարգում կալցիումի քանակն ավելացնելու փորձը կարող է աղետալի ավարտ ունենալ։
Մասնագետի խոսքով՝ նախկինում հավի ձվի կճեպը իրականում օգտագործվել է կալցիումի անբավարարության համար։ Այնուամենայնիվ, դեղատներն այժմ ապահովում են անվտանգ հավելումների լայն տեսականի: Ինքնուրույն կերակուր պատրաստելը կարող է վտանգներ ներկայացնել առողջության համար։
«Վաղուց հայտնի է, որ թռչնաբուծական ֆերմայից դուրս եկող հավի ձվի կճեպը պարունակում է բազմաթիվ մանրէներ, որոնց թվում կան վտանգավոր սալմոնելաներ»,- բացատրել է բժիշկը։
Նա խորհուրդ է տվել ձվերը լավ լվանալ, իսկ մաքրելուց հետո կեղևը վերամշակել, օրինակ՝ թխել ջեռոցում կամ տապակի մեջ։ Այսպես պատրաստված կեղևները կարելի է մանրացնել բլենդերի մեջ և քիչ-քիչ ավելացնել սննդին։