Անվանվել է բրնձի մի տեսակ, որն իջեցնում է խոլեստերինը

Անվանվել է բրնձի մի տեսակ, որն իջեցնում է խոլեստերինը

Սրտաբան Աննա Կորնևիչը հայտնել է, որ բրնձի որոշակի տեսակն օգնում է նվազեցնել արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը։ Մասնագետի կարծիքով՝ կարմիր բրինձն օգտակար է առողջության համար։ Այս բազմազանությունը պարունակում է մի նյութ, որի քիմիական բանաձևը համընկնում է ստատինների խմբի խոլեստերինը իջեցնող դեղամիջոցի բանաձևի հետ։ Իր Telegram ալիքում սրտաբանը խորհուրդ է տվել կանխարգելման նպատակով շաբաթական մի քանի անգամ սննդակարգում ներառել կարմիր բրինձ՝ որպես առողջարար և համեղ ուտեստ։ Այնուամենայնիվ, դուք չպետք է ամբողջությամբ փոխարինեք դեղերը դրանցով, եթե դրանք նշանակվել են ձեր բժշկի կողմից:

Բանն այն է, որ հաբերը պարունակում է ճշգրիտ չափաբաժին, սակայն կարմիր բրնձի քանակությունը, որը համարժեք կլինի այս չափաբաժինին, դեռ հայտնի չէ։ Մասնագետը խորհուրդ տվեց չչարաշահել և չտարվել այս հացահատիկով և չմոռանալ ոչ պակաս առողջարար այլ տեսակի կողմնակի ուտեստների առկայության մասին։ Նրա խոսքով՝ բժշկական պրակտիկայում գրանցվել են ծանր թունավոր հեպատիտի դեպքեր՝ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու համար կարմիր բրնձի անվերահսկելի օգտագործման պատճառով։

Բացի այդ, կարևոր է զգույշ լինել կարմիր բրնձի վրա հիմնված սննդային հավելումների հետ։