Դիետոլոգները խոսել են մանուշակագույն բանջարեղենի և մրգերի օգտակարության մասին

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ մանուշակագույն բուսական մթերքները օգտակար են սրտի և ուղեղի համար: Դրանց կանոնավոր օգտագործմամբ դուք կարող եք նույնիսկ պաշտպանել օրգանիզմը քաղցկեղի զարգացումից, հայտնում է Total.kz-ը՝ Ferra-ին հղումով։
Ահա, թե ինչպես են սմբուկները, ճակնդեղը, սալորաչիրը, կարմիր կաղամբը, մոշը, թուզը, սև խաղողը, մանուշակագույն գազարը, կարմիր սոխը և այլ մանուշակագույն մթերքները օգնում են բարելավել ձեր առողջությունը:
Պաշտպանություն շաքարախտից. Մեկ ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ բոլոր մրգերն ու բանջարեղենը պարունակում են անտոցիանին: Այս նյութերը կանխում են շաքարախտի և այլ քրոնիկական հիվանդությունների զարգացումը։
Քաղցկեղի դեմ պայքար. Մանուշակագույն հատապտուղները օգնում են շագանակագեղձի, հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարում: Չարորակ ուռուցքների դեպքում օգտակար է նաեւ սեւ խաղողը եւ սեւ բրինձը։
Պաշտպանություն տոքսիններից. Դա տեղի է ունենում անտոցիանների պատճառով: Սև և կարմիր խաղողը պարունակում է նաև շատ էլագիկ թթու, որն ապահովում է թոքերի աշխատանքը:
Սրտի առողջության պահպանում. Այս ամենը տեղի է ունենում մանուշակագույն մթերքների հակաօքսիդանտների շնորհիվ։