Որ հիվանդությունների դեպքում խորհուրդ չի տրվում լոլիկի հյութ ըմպել

Բժիշկ Ալեքսանդրա Ռազարենովան բացատրել է, թե ով չպետք է խմի լոլիկի հյութ կամ ով պետք է զգուշությամբ խմի:
Բժիշկ Ռազարենովան նշել է, որ չնայած մեծ քանակությամբ օգտակար սնուցիչների պարունակությանը, լոլիկի հյութը բոլորի համար պիտանի չէ խմելու համար։ Մասնավորապես, այն արգելվում է այն դեպքերում, երբ առկա է գաստրիտ, պեպտիկ խոցային հիվանդություն կամ այրոցի հակում. այս պաթոլոգիաների համար լոլիկը հակացուցված է բարձր թթվայնության պատճառով:
Բացի այդ, լոլիկի հյութը պոտենցիալ վտանգավոր է երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։ Ռազարենովայի խոսքով՝ այս ըմպելիքը հարուստ է կալիումով, և այդ միկրոտարրը պետք է սահմանափակել սննդակարգում՝ անառողջ երիկամների դեպքում։
Բժիշկը նաև ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ լոլիկի հյութ արտադրողները կարող են այն «հարստացնել» շաքարով, այս դեպքում դա պոտենցիալ վտանգավոր կլինի դիաբետիկների համար։
Բացի այդ, սրտի հիվանդություն ունեցողներն էլ պետք է զգույշ լինեն: Հաճախ կարելի է լսել, որ լոլիկի հյութը շատ օգտակար է անոթների և սրտի համար։ Բայց պետք է իմանալ, որ թարմ լոլիկի հյութն առանց աղի ավելացման նման պոտենցիալ օգուտներ ունի: Խանութներից փաթեթավորված լոլիկի հյութը սովորաբար առատորեն համեմված է աղով, որը հիպերտոնիկ հիվանդներն ու սրտի հիվանդություն ունեցող մարդիկ միշտ պետք է սահմանափակեն:
«Տոմատի հյութը կարող է փոխազդել որոշ դեղամիջոցների հետ, ուստի այն մարդիկ, ովքեր պարբերաբար դեղեր են ընդունում, պետք է խորհրդակցեն մասնագետի հետ՝ նախքան այն օգտագործելը»,- ասել է բժիշկը Sputnik ռադիոյին։