Սև կետեր ձվի մեջ. վտանգավո՞ր են և կարելի՞ է ուտել, թե ոչ

Սև կետեր ձվի մեջ. վտանգավո՞ր են և կարելի՞ է ուտել, թե ոչ

Երբ դուք կոտրում եք ձուն, հաճախ կտեսնեք տարօրինակ կարմիր կամ շագանակագույն բիծ: Իսկ հնարավո՞ր է նման ձու ուտել։

Շատերը կարծում են, որ ձվի կարմիր կետը հավի սաղմն է, ուստի ամենից հաճախ նման ձուն դեն են նետում։ Այնուամենայնիվ, սա պարզապես թյուր կարծիք է և հաճախ կրկնվող առասպել:

Կարմիր բիծը պարզապես հավի ձվարանների կամ ֆալոպյան խողովակի արյունատար անոթ է: Սա չի նշանակում, որ ձու ածող հավը հիվանդ էր կամ թերսնված։ Բայց նման բիծը կարող է պայմանավորված լինել վիտամինների պակասով, լյարդի հետ կապված խնդիրներով կամ գուցե գենետիկորեն:

Արդյո՞ք այս ձուն պետք է դեն նետել: Ոչ: Այն կարելի է հեշտությամբ տապակել, եփել կամ ավելացնել ցանկացած ճաշատեսակի՝ հետագա ջերմային մշակման համար։