Բժիշկ Գաձյանն երկու մթերք է նշել, որոնք նույնիսկ շաքարից ու աղից էլ վտանգավոր են

Բժիշկ Գաձյանն երկու մթերք է նշել, որոնք նույնիսկ շաքարից ու աղից էլ վտանգավոր են

Բժշկական գիտությունների թեկնածու, վիրաբույժ և ուռուցքաբան Մարկ Գաձյանը մատնանշեց երկու մթերք, որոնց կարիքն իրականում օրգանիզմը չունի, բայց մեկ-մեկ առկա է սեղանին։

Այս տեսանկյունից բժիշկն ամենավնասակար մթերքները չիփսերն ու ապխտած երշիկներն է համարում։ Քանի որ դրանք պարունակում են ամենաշատ քաղցկեղածին նյութերը: Բացի այդ, աղն ու շաքարը մի փոքր ավելի ցածր են այս ցուցակում։ Ուրոլոգը նշեց, որ դրանք պակաս վնասակար չեն, քան ապխտած նրբերշիկը։ Այնուամենայնիվ, անհնար է ամբողջությամբ վերացնել շաքարն ու աղը: Ուստի կարևոր է հետևել ձեր սննդակարգում աղի և քաղցր մթերքների քանակին:

Բժիշկը խոսեց նաև խմիչքների մասին. մասնավորապես՝ ջուր և թունդ ալկոհոլ։ Օրական բավականաչափ մաքուր ջուր խմելը կարևոր է միզաքարային հիվանդությունների կանխարգելման համար։

Ալկոհոլ, հատկապես ուժեղ ալկոհոլ օգտագործելիս պետք է հասկանալ, որ դուք գիտակցաբար ռիսկի եք դիմում: Բժիշկները վաղուց են նշել, որ ալկոհոլի անվտանգ չափաբաժին չկա, և դրա հետևանքները կարող են հանկարծակի հարվածել: Միևնույն ժամանակ թունդ ալկոհոլը մեծագույն վտանգ է ներկայացնում ուղեղի նեյրոնների համար. ասաց Մարկ Գաձյանը։