Թեստ. միայն բարձր ինտելեկտով մարդկանց է հաջողվում անցնել այս թեստը

Խաղող։ Այսօր հայտնի է խաղողի ավելի քան 3000 տեսակ։ Խաղողի հատապտուղները շաքարի պարունակության հարցում առաջատարն են, քանի որ հասած խաղողի հատիկի հյութը պարունակում է 15-ից 30% շաքար։
Այդ պատճառով խաղողից պատրաստվում է կատարյալ գինի։ Խաղողի միրգն ու տերևներն օգտագոծվում են թարմ և վերամշակված վիճակում։
Վերամշակման երթարկվելիս օգտակար և բազմազան արտադրանք է ստացվում՝ չամիչ, հյութ, գինի, կոնյակ, քացախ, յուղ: