Ուտելուց հետո մեխակ ծամելու 6 պատճառ․ գիտեի՞ք

Հնդկաստանում ընդունված է մեխակ ծամել ուտելուց հետո, քանի որ դրանք թարմացնում են շնչառությունը։
Բացի այդ, այն օգնում է նաև այլ առողջական խնդիրների դեպքում։ Ահա մի քանի համոզիչ պատճառ՝ ուտելուց հետո մեխակը սննդակարգում ներառելու համար:
Պարունակում է հակաօքսիդանտներ
Մեխակը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, որոնք պայքարում են օքսիդատիվ սթրեսի դեմ օրգանիզմում: Յուրաքանչյուր կերակուրից հետո մեխակ ծամելը կարող է պաշտպանել բջիջները ազատ ռադիկալների վնասից՝ դրանով իսկ ամրապնդելով իմունային համակարգը և նվազեցնելով քրոնիկական հիվանդությունների վտանգը։ Մեխակի մեջ հայտնաբերված հակաօքսիդանտները նաև դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը՝ երկարաժամկետ պահպանելով մաշկի և օրգանների առողջությունը:
Կանխում է այրոցը և թթվային ռեֆլյուքսը
Մեխակը հանգստացնում է մարսողական համակարգը՝ նորմալացնելով ստամոքսի թթվի մակարդակը։ Ուտելուց հետո մի քանի մեխակ ծամելը կարող է նվազեցնել թթվային ռեֆլյուքսի և այրոցի վտանգը:
Աջակցում է մարսողությանը
Այս համեմունքը պարունակում է էուգենոլ՝ նյութ, որը խթանում է մարսողական ֆերմենտները։ Սա օգնում է ստամոքսին ավելի լավ մարսել սնունդը՝ նվազագույնի հասցնելով մարսողության խանգարման, փքվածության կամ գազերի առաջացման վտանգը: Այն օգնում է սրտխառնոցին և հիանալի միջոց է ուտելուց հետո ստամոքսի խանգարման համար։
Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը
Մեխակը պարունակում է բնական հակամանրէային նյութեր, որոնք կարող են սպանել բերանի բակտերիաները, որոնք առաջացնում են բերանի տհաճ հոտ: Այն ունի շատ ուժեղ բուրմունք, որը գործում է որպես բնական շունչը թարմացնող միջոց:
Բերանի խոռոչի առողջություն
Մեխակի հակասեպտիկ և հակաբիոտիկ հատկությունները կանխում են լնդերի հիվանդությունները, ատամների քայքայումը և վարակները: Այն ազատում է ատամի ցավը։
Արյան շրջանառության բարելավում
Մեխակը ծամելը լավացնում է արյան հոսքը էուգենոլի շնորհիվ, որը հակաբորբոքային նյութ է, գրում է timesofindia.indiatimes.com-ը։