Բժիշկը բացատրել է, թե ով պետք է խնձոր ուտի առանց կեղևի

Խնձորի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, սննդարար նյութեր և համարվում է առողջարար, սակայն խորհուրդ չի տրվում օգտագործել բոլորին։
Իմունոլոգ Մարինա Ապլետաեւան ասել է, որ աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցողները պետք է խնձոր ուտեն առանց կեղևի։
Գաստրիտով, խոցային կոլիտով (աղիքային բորբոքում), ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի խոցով հիվանդները ուտելուց առաջ պետք է մաքրեն պտուղը: Այսինքն՝ ստամոքսի կամ աղիների գրգռվածությամբ տառապողների համար, պարզաբանել է փորձագետը։
Այս սահմանափակումը պայմանավորված է խնձորի կեղեւի բաղադրությամբ։ «Մոսկվա 24» պորտալի հետ զրույցում Մարինա Ապլետաեւան զգուշացրել է, որ հակառակ դեպքում հիվանդությունը կարող է վատթարանալ, իսկ առողջական վիճակը կարող է վատթարանալ։
«Նման մարդիկ ավելի լավ է կտրեն կեղևը, քանի որ այն կոպիտ մանրաթել է և կարող է պարզապես գրգռել և սրել բորբոքային գործընթացը»,- նշել է բժիշկը։
Խնձորը միրգ է, որը հասանելի է ռուսներին ողջ տարին։ Նրանք հիանում են սորտերի և համերի հարստությամբ, ինչպես նաև բերում են բազմաթիվ առողջական օգուտներ՝ հագեցնելով մարմինը վիտամիններով և հանքանյութերով:
Մարդիկ, ովքեր չպետք է կեղևով խնձոր ուտեն, կարող են ըմպելիքներ պատրաստել այս մրգի հիման վրա։ Օրինակ՝ կոմպոտ եփեք, ինչպես մանկության տարիներին, կամ պատրաստեք համեղ հյութ։