Ո՞ր ձուն է ավելի օգտակար՝ շագանակագույն, թե սպիտակ

Ո՞ր ձուն է ավելի օգտակար՝ շագանակագույն, թե սպիտակ

 

Տարբեր խոսակցություններ կան շագանակագույն և սպիտակ ձվերի տարբերության շուրջ: Ոմանք կարծում են, որ շագանակագույն ձվերն ավելի առողջարար են, քանի որ պարունակում են ավելի շատ սննդանյութեր, մյուսները կարծում են, որ դրանք ավելի համեղ են, իսկ մյուսները կարծում են, որ շագանակագույն ձվերը ավելի լավ են թխելու համար, մինչդեռ սպիտակ ձվերը պատրաստվում են պարզապես տորթերի համար։

Բայց նրանց միջև միակ տարբերությունն այն է, որ շագանակագույն ձվերը շագանակագույն են, իսկ սպիտակները՝ սպիտակ: Սա է ամենը: Սպիտակ ձվերը ամենից հաճախ ածում են սպիտակ կամ բաց փետուրներով հավերը, մինչդեռ շագանակագույն ձվերը ածում են կարմրավուն, մուգ հավերը։ Սա միշտ չէ, որ այդպես է, պարզապես ընդհանուր կանոն է, որից կան բացառություններ:

Սննդաբանները ասում են, որ չնայած շագանակագույն ձվերը հաճախ ավելի թանկ են, բայց դրանք ամբողջովին համարժեք են սպիտակ ձվերին: