Գիտնականները մարդկանց կոչ են անում շաբաթական 14 կարտոֆիլ ուտել. ահա թե ինչու

Գիտնականները մարդկանց կոչ են անում շաբաթական 14 կարտոֆիլ ուտել. ահա թե ինչու

Մասնագետները բազմիցս նշել են, որ կարտոֆիլը չի ​​կարելի բացառել սննդակարգից։ Այս արմատային բանջարեղենը հարուստ է կալիումով և վիտամին C-ով, իսկ դրա մեջ պարունակվող օսլան նույնիսկ օգտակար է առողջության համար, եթե բանջարեղենն ուտեք խաշած վիճակում։

«Հիմնվելով 24-ժամյա սննդակարգի վերլուծության վրա՝ կարտոֆիլը սննդային մանրաթելերի երկրորդ աղբյուրն է և վիտամին C-ի ամենաբարձր աղբյուրը։ Ուշագրավ է նաև կալիումի բարձր պարունակությունը»,- ընդգծել են գիտնականները։