Ինչո՞վ է վտանգավոր հալած պանիրը

Ինչո՞վ է վտանգավոր հալած պանիրը

Դիետոլոգ, սննդաբան, թերապևտ Ալեքսանդրա Ռազարենովան ասել է, որ հալած պանիրն իր բաղադրությամբ լրջորեն տարբերվում է բնական պանրից։

Ռազարենովան նախազգուշացրել է վերամշակված պանրի վտանգի մասին և խոսել դրանում առկա սննդային հավելումների մասին։

Նա հիշեցրել է, որ հատուկ նյութերն այս պանրին տալիս են իր խտությունը։

«Սրանք էմուլգատորներ, ներկանյութեր, բուրավետիչներ, համի ուժեղացուցիչներ, կայունացուցիչներ և կոնսերվանտներ են: Շատ հաճախ տրանսճարպերն օգտագործվում են վերամշակված պանրի արտադրության մեջ»,- նշել է նա։

Բացի այդ, վերամշակված պանիրը պարունակում է ավելի շատ աղ, կոնսերվանտներ և ճարպեր, քան բնական պանիրը: Այս մթերքի չափից ավելի օգտագործումը սպառնում է բարձրացնել արյան մեջ խոլեստերինը, գիրությունը և մեծացնել սրտանոթային հիվանդությունների և շաքարախտի զարգացման ռիսկը:

«Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել ոչ ավելի, քան մեկ-երկու թեյի գդալ հալած պանիր»,- ընդգծել է Ռազարենովան։