Բժիշկը բացատրել է աշնանը կոֆեինի չափաբաժինը սահմանափակելու անհրաժեշտությունը

Բժիշկ Դիանովան նշել է, որ շատերը սկսում են ավելի շատ կոֆեին օգտագործել աշնանը։ Այն դառնում է ավելի պահանջաված՝ որպես խթանիչ՝ օգնելու պայքարել քնկոտության դեմ, որը մարդիկ սկսում են ավելի ուժեղ զգալ կլիմայի փոփոխության պատճառով: Նման պայմաններում դուք կարող եք աննկատ դառնալ կոֆեինի չափազանց մեծ չափաբաժիններով կախվածություն, ինչն իր հերթին որոշակի ռիսկեր է ստեղծում առողջության և ինքնազգացողության համար, ընդգծել է բժիշկը։
Դիանովան բացատրել է. աշնանը անհրաժեշտ է սահմանափակել կոֆեինի չափաբաժինը` օրական 100-200 մգ-ից ոչ ավել սպառելով: Մասնագետը նշել է, որ այս նյութը կարող է անհարկի խթանել սրտի աշխատանքը։ «Կոֆեինը մեծացնում է սրտի ակտիվությունը, այսինքն՝ արագացնում է զարկերակը և առաջացնում արյան անոթների լայնացում»,- News.ru-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է փորձագետը։
Բացի այդ, աշնանը կոֆեինի դոզան սահմանափակելու անհրաժեշտությունը պայմանավորված է քնի որակի վրա բացասական ազդեցությամբ, քանի որ նյարդային համակարգը նույնպես զգայուն է դրա խթանիչ ազդեցության նկատմամբ: Մեկ այլ հնարավոր ռիսկը ստամոքսի հետ կապված խնդիրներն են: «Սուրճը կարող է այրոց առաջացնել։ Գաստրիտով կամ խոցով տառապողները պետք է խուսափեն դրանից»,- ասաց մասնագետը։