Բժիշկը զգուշացրել է երեք ալկոհոլային խմիչքների մաhացու վտանգի մասին

Դժվար է ընտրել ամենավտանգավոր ըմպելիքների եռյակը, քանի որ դրանցից յուրաքանչյուրը խմելուց հետո մարդու վիճակը լուրջ վատթարանում է, ասել է բժիշկ Ալեքսանդր Ումնովը «Լենտա»-ի հետ զրույցում։
Բժիշկ Ումնովը նշել է, որ ալկոհոլային կոկտեյլները և ալկոհոլային էներգետիկ ըմպելիքները վտանգավոր են, քանի որ դրանք պարունակում են խառնուրդներ ու շաքարներ։
Այս բաղադրությունը, ըստ նրա, մեծացնում է լյարդի ցիռոզի և պանկրեատիտի զարգացման ռիսկը, նաև արագացնում է ուղեղի դեգրադացիայի և ինքնասպանության վտանգը։
Ումնովն առանձին-առանձին ընդգծել է օղի խմելու վնասը՝ պարզ բաղադրության պատճառով։ Նա պարզաբանել է, որ ըմպելիքը հեշտ է կեղծվում, իսկ անորակ արտադրանքը կարող է լուրջ թունավորումներ առաջացնել։
«Կարծում եմ նաև, որ աղանդերային գինիները հատկապես վտանգավոր են, քանի որ դրանց քաղցր համը գայթակղիչ է և ստիպում է մարդուն ավելի շատ խմել, քան վերջինս նախատեսել է: Բացի այդ, շաքարի խմորումը կարող է հանգեցնել ալկոհոլի պարունակության ավելացմանը: Այս ամենը միասին հանգեցնում է ծանր կախազարդի»,- ընդգծել է բժիշկը:
Վիրաբույժի գարեջուրը դրել է առանձին կատեգորիայում։ Նրա կարծիքով՝ այս ըմպելիքն ավելի արագ է ալկոհոլիզմ առաջացնում, քան մյուս բոլոր ալկոհոլային ապրանքները։ Չնայած ալկոհոլի ցածր պարունակությանը, գարեջուրը նաև զգալի վնաս է հասցնում առողջությանը. խախտում է օրգանիզմում հորմոնալ հավասարակշռությունը։ «Մեծացնում է սրտանոթային բարդությունների, գիրության և հոդատապի վտանգը»,- եզրափակել է Ումնովը։