Ո՞րն է ավելի օգտակար՝ կանաչ, թե մանուշակագույն ռեհանը

Բույսի ավելի քան 50 տեսակ կա, բայց դրանք բոլորն ունեն կանաչ կամ մանուշակագույն տերևներ: Ռեհանի սորտերը հիմնականում տարբերվում են համով։
Ռեհան կանաչ
Այն ունի մեղմ համ, ուստի եվրոպացիներն այն ավելի հաճախ են օգտագործում խոհարարության մեջ։ Այն նույնիսկ ավելացվում է աղանդերի մեջ։ Այն ունի անանուխի-մեխակի նուրբ բույր, որը կատարյալ է զովացուցիչ ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Մանուշակագույն ռեհան
Համն ավելի վառ է, կծու, խոհարարության մեջ համեմունքն ավելի հաճախ օգտագործում են ասիական և կովկասյան ժողովուրդները: Ունի շատ ուժեղ բուրմունք
Ցանկացած սորտի ռեհանն ունի անանուխի, դառը քաղցր համ: Բայց համեմունքի բույրերը, կախված տեսակից, կարող են փոխվել և արձակել նուշ, կիտրոնախոտ, մշկընկույզ և այլն։
Մանուշակագույն և կանաչ ռեհանը մարդուն մոտավորապես նույնն են օգուտ տալիս, քանի որ ընդհանուր առմամբ բույսերի քիմիական բաղադրությունը նույնն է։ Մանուշակագույն բազմազանությունը կարող է պարունակել ավելի շատ եթերային յուղեր և հաճախ օգտագործվում է նաև որպես դեկորատիվ տարր: Եվ ահա օգտակար հատկությունները նրանց նույնն են: