Բժիշկը զգուշացրել է երշիկի կանոնավոր օգտագործման լուրջ ռիսկերի մասին

Բժշկական ֆակուլտետի դասախոս Ալեքսանդր Ումնովը NEWS.ru-ին հայտնել է երշիկեղենի` առողջության համար հնարավոր վտանգը։
Բժիշկի խոսքով՝ այս հանրաճանաչ արտադրանքը կարող է լուրջ հիվանդություններ առաջացնել։
«Ժամանակակից երշիկը վերամշակված աղացած միս է՝ մեծ քանակությամբ աղով և ճարպային պարունակությամբ»,- պարզաբանել է փորձագետը։ «Նման արտադրանքի կանոնավոր օգտագործումը բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակը և մեծացնում առողջության հետ կապված ռիսկերը»։
Հիմնական վտանգներն են խոլեստերինի մակարդակի բարձրացումը, սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը, 2-րդ տիպի շաքարախտի ռիսկի բարձրացումը և ավելորդ քաշ հավաքելու մեծ հավանականությունը։
«Երշիկի մեջ ճարպի պարունակությունը ժամային ռումբ է», - զգուշացրել է Ումնովը:
Ըստ նրա՝ դրանք խախտում են լիպիդային նյութափոխանակությունը և կարող են առաջացնել նյութափոխանակության խանգարումներ։