Բժիշկ Մյասնիկովը նշել է վիտամինների հիմնական աղբյուրներ

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սինթետիկ վիտամիններ ընդունել միայն նրանց, ում մոտ ախտորոշվել է որոշակի վիտամինների պակաս, ինչպես նաև հղիներին։
Բայց ո՞ր մթերքներն են հարուստ օգտակար միացություններով։ Այս հարցի պատասխանը տվել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։
Ռուսական «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդաշարի եթերում սրտաբանը խորհուրդ է տվել շաբաթ օրը ծովատառեխ ուտել։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին D։
Վիտամին B6-ի ամենօրյա պահանջը լրացնելու համար բավական է ուտել երկու սոճու ընկույզ։ Հինգ ընկույզը կապահովի վիտամին B1-ի անհրաժեշտ չափաբաժինը: Նուշն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը և պարունակում է բուսական սպիտակուցներ՝ 70 գրամ նուշը կարող է փոխարինել ստատինային հաբերին:
Լոռամիրգը վիտամին C-ի լավագույն աղբյուրն է։ Միսը, հատկապես հավի միսը, պարունակում է B խմբի վիտամիններ և բազմաթիվ օգտակար միկրոտարրեր։
Բժիշկը խորհուրդ է տվել դիվերսիֆիկացնել սննդակարգը՝ ավելացնելով ավելի շատ հատապտուղներ և մրգեր, ուտել միկրոէլեմենտներով հարուստ սնունդ և հրաժարվել սինթետիկ վիտամիններ ընդունելուց՝ առանց բժշկի առաջարկության։