Բժիշկը նշել է մթերքներ, որոնք նպաստում են քաշի նվազմանը

Նիհարելու համար խորհուրդ է տրվում ուտել ցածր կալորիականությամբ, բայց բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջրեր, առաջին հերթին օգտակար է ուտել սպանախ, ռուկոլա, հազար, ինչպես նաև գրեյպֆրուտ և ավոկադո։
«Մենք ուտում ենք սնունդ, և բոլոր մթերքները պարունակում են կալորիաներ, կալորիաները էներգիայի աղբյուր են օրգանիզմի համար, բայց որպեսզի խուսափենք քաշի ավելացումից, մենք հասկանում ենք, որ մեր արտադրանքը պետք է լինի ցածր կալորիականությամբ, պետք է ապահովի մեզ էներգիա, բայց նաև պարունակի օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր, հետևաբար, սննդակարգը պետք է լինի բազմազան, և այն պետք է պարունակի բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջրեր», - ասաց Կոնդրատովան:
Բժշկի խոսքով՝ առաջին հերթին խորհուրդ է տրվում ուտել սպանախ, ռուկոլա, աղցան՝ դրանք նվազագույն քանակությամբ կալորիաներով, բայց միևնույն ժամանակ բջջանյութ, էական վիտամիններ և հանքանյութեր պարունակող մթերքներ են, ինչպես նաև արագացնում են նյութափոխանակությունը։ .
Օգտակար է նաև գրեյպֆրուտ ուտելը, որը պարունակում է ֆերմենտներ, որոնք արագացնում են ճարպերի քայքայումը և զսպում քաղցը։ Դրանք խորհուրդ է տրվում օգտագործել ուտելուց առաջ։
«Սակայն գրեյպֆրուտն այնպիսի հատկություն ունի, որ հաճախ որոշակի դեղամիջոցների հետ ընդունելիս կարող է, համապատասխանաբար, վատթարանալ դրանց կենսամատչելիությունն ու ազդեցությունը, ուստի դեղորայք ընդունելու դեպքում օգտագործելուց առաջ պետք է խորհրդակցել բժշկի հետ»,- նշեց էնդոկրինոլոգը։
Առողջ մթերքների շարքում բժիշկն անվանել է ավոկադոն։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ ճարպաթթուներ՝ միաժամանակ բարելավելով լիպիդային պրոֆիլը և կանխելով ճարպի կուտակումը որովայնի հատվածում։ Հաշվի առնելով դրա կալորիականությունը՝ խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 100 գրամ։ Կարևոր է նաև ձու, խնձոր, լոբազգիներ և ձուկ՝ սաղմոն, սկումբրիա, թունա ուտելը։