Թարմ լոլիկ և այլ մթերքներ, որոնք մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս խառնել ալկոհոլի հետ

Թարմ լոլիկ և այլ մթերքներ, որոնք մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս խառնել ալկոհոլի հետ

1. Սուրճ

Շատերը սովորություն ունեն առատ կերակուրն ավարտել ալկոհոլով և մեկ բաժակ անուշաբույր սուրճով: Խնդիրն այն է, որ ալկոհոլը թուլացնում է նյարդային համակարգի գործունեությունը, իսկ սուրճը գրգռում է այն, ինչը նշանակում է, որ մենք բավականին նյարդային իրավիճակ ենք ստեղծում։ Լրացուցիչ ռիսկն այն է, որ դուք կարող եք ավելի շատ ալկոհոլ խմել և անհարմարություն զգալ հաջորդ օրը:

2. Ցիտրուսային մրգեր

Ալկոհոլի և նարինջի, կիտրոնի կամ մանդարինի համադրությունը կարծես թե թարմացնող է, բայց իրականում վնասակար է մեզ համար։ Պատճառն այն է, որ ցիտրուսային մրգերը պարունակում են մեծ քանակությամբ թթուներ, որոնք նույնիսկ առանց ալկոհոլի օգնության կարող են ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ առաջացնել։ Իսկ ալկոհոլի հետ համակցված այս բացասական միտումն էլ ավելի է սրվում։ Եթե ​​դուք դեռ ցանկանում եք մրգեր խորտիկի համար, ապա ընտրեք բանանը՝ այն հարուստ է կալիումով, որը չեզոքացնում է ալկոհոլի վնասակար ազդեցությունը և փրկում ջրազրկումից:

3. Աղի մթերքներ

Սնունդն ինքնին չեզոքացնում է ալկոհոլի ազդեցությունը, սակայն աղի մթերքները (օրինակ՝ կրեկերները, աղած ընկույզները, չիփսերը և ցանկացած շատ աղի մթերք) առաջացնում են ծարավի զգացում։ Այս պահին ավելի լավ է ձեռքի տակ ունենալ ջուր, քան փորձել ալկոհոլով հագեցնել ծարավը։

4. Ալկոհոլով աղանդեր

Գայթակղիչ է թվում գինին աղանդերի հետ համադրելը: Այնուամենայնիվ, համադրությունը խորհուրդ չի տրվում մի քանի պատճառներով: Նախ, դուք կարող եք վստահ լինել աղանդերի որակի և քանակի վրա միայն այն դեպքում, եթե այն ինքներդ եք պատրաստել։ Երկրորդը, դուք վտանգում եք կրկնապատկել թունավորումը: 

5. Տաք սոուս

Ալկոհոլի հետ համակցված կծու մթերքների օգտագործումը կարող է կերակրափողի և ստամոքսի այրում առաջացնել, ինչը հանգեցնում է ծանրության և այրոցի զգացողության։ Այլ հանգամանքներում դա կարող է առաջացնել ծանր թունավորում:

6. Թարմ լոլիկ

Թեեւ լոլիկի եւ ալկոհոլի համադրությունը համարվում է դասական, սակայն այն վնասակար է։ Ավելի ճիշտ՝ լոլիկի և օղու կամ կոնյակի համադրությունը առաջացնում է գազեր և մարսողական խնդիրներ։