Բժիշկը բացատրել է, թե որքան հաճախ կարելի է լապշա կամ արագ պատրաստվող կարտոֆիլ ուտել

Բժիշկը  բացատրել է, թե որքան հաճախ կարելի է լապշա կամ արագ պատրաստվող կարտոֆիլ ուտել

Բժիշկ Ուտյումովան բացատրել է, որ պետք է ուտել լապշա կամ արագ պատրաստվող  կարտոֆիլ՝ ամիսը մեկ անգամ չգերազանցող հաճախականությամբ: Եթե ​​դրանք ավելի հաճախ օգտագործեք, դա կարող է վնասել օրգանիզմին։

«Ակնթարթային սնունդը սովորաբար պարունակում է լապշա/կարտոֆիլ, չոր բանջարեղեն, արգանակի հիմք և համեմունքներ: Վերջին երկուսը պարունակում են բաղադրիչներ, որոնք ամիսը մեկից ավելի օգտագործելու դեպքում կարող են վնասել օրգանիզմին»,- ասել է մասնագետը։

Ուտյումովան պարզաբանել է, որ խոսքը, մասնավորապես, կայունացուցիչների մասին է, որոնք օգտագործում են  արտադրողները՝ հաստ հյուսվածք ստանալու համար։ Օրինակ, գուար ռետինը հաճախ նման կայունացուցիչ է արագ սննդի մեջ. այն կարող է առաջացնել հեղուկի կուտակում և այտուց: Նաև նման մթերքները կարող են պարունակել մոնոսոդիումի գլուտամատ, որն օգտագործվում է որպես համը ուժեղացնող միջոց։ Բժշկի խոսքով՝ այս բաղադրիչի հաճախակի օգտագործման դեպքում կարող են առաջանալ թունավորման ախտանիշներ՝ սրտխառնոց, գլխացավ, փսխում։