Մալիշևան ասել է, թե որ ուտեստը կարող է հանգեցնել կուրության. շատերն այն ուտում են գրեթե ամեն օր

Կանոնավոր մակարոնեղեն օգտագործելը որոշ դեպքերում կարող է առաջացնել տեսողության լուրջ խնդիրներ, այդ թվում՝ կուրություն: Նման կարծիք է հայտնել հեռուստահաղորդավարուհի եւ բժիշկ Ելենա Մալիշեւան։
Նա բացատրել է կուրության և մակարոնեղենի կապը: Ըստ մասնագետի՝ ամեն ինչ կապված է գլիկեմիկ ինդեքսի հետ։ Այս մթերքի մեջ այն շատ բարձր է:
Լապշա և ալյուրի այլ մթերքներ ուտելուց հետո բժիշկը «Ապրիր առողջ» հաղորդաշարի եթերում ասել է, որ ինսուլինի արտազատում կա։ Շաքարը նպաստում է ցանցաթաղանթի արյունատար անոթների քայքայմանը։ Սա այն է, ինչը կարող է հանգեցնել տեսողության կորստի:
Բացի այդ, հիշեցրել է Ելենա Մալիշևան, բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով ապրանքները խթանում են ախորժակը, հետևաբար, մարդը կուշտ չի զգում և սկսում է ավելի շատ ուտել։ Սա սպառնում է գիրության զարգացմանը։
Իհարկե, սննդակարգում չպետք է հրաժարվել մակարոնեղենից, ընդգծել է մասնագետը։ Բայց դուք կարող եք հիշել ընդամենը երկու կանոն. Դրանք զգալիորեն կնվազեցնեն ճաշատեսակի գլիկեմիկ ինդեքսը։ Նախ, ավելի լավ է գնել երկրորդ կարգի ալյուրից պատրաստված մակարոնեղեն: