Հնարավո՞ր է բուժել գրիպը սխտորով․Դոկտոր Մյասնիկովը հստակ պատասխան է տվել

Հնարավո՞ր է բուժել գրիպը սխտորով․Դոկտոր Մյասնիկովը հստակ պատասխան է տվել

Սխտորը ոչ միայն խոհանոցում ամենատարածված համեմունքն է։ Այն նաև վերագրվում է բուժիչ հատկությունների։ Համարվում է, որ բանջարեղենը փրկում է մրսածությունից և ունի հակաբակտերիալ հատկություններ: Իսկապե՞ս այդպես է։ Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է.

«Ռուսաստան 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման եթերում բժիշկը նշել է, որ սխտորը յոթ սննդամթերքներից մեկն է, որն ունի օգտակար կենսաբանորեն ակտիվ նյութերի ավելացված քանակ։

Ալիցինը ունի հակամանրէային ազդեցություն։ Այս նյութը ունի հզոր հակամանրէային ազդեցություն: Այսպիսով, բանջարեղենը նաև օգտակար է սուր շնչառական վիրուսային վարակներից պաշտպանվելու համար։ Սխտորը նաև հարուստ է հակաօքսիդանտներով և կարող է օգնել քաղցկեղի դեմ պայքարում։

«Կարող եք ասել ինչ ուզում եք, բայց ես չեմ կարող որևէ ապացույց ներկայացնել, որ սխտորը պաշտպանում է։ Բայց այն փաստը, որ սխտորը կարող է ակտիվացնել բնական իմունիտետը, ճիշտ է։ Այն, որ այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, այո։ «Այն փաստը, որ այն ազդում է իմունային համակարգի վրա, ճիշտ է», - ընդգծել է մասնագետը։