Մի ոչնչացրեք ձեր ուղեղը. 3 մթերք, որոնց մասին ավելի լավ է մոռանալ ընդմիշտ

1. Հրուշակեղենի կրեմ (և նմանատիպ միջուկներ) և այն պարունակող մթերքներ
Շաքարի և տրանս ճարպերի համադրությունը ուղեղի սպանիչն է: Այն հաճախ սրվում է ներկանյութերի, բուրավետիչների և կոնսերվանտների ավելացումով: Խորհուրդ է տրվում նախևառաջ խուսափել հրուշակեղենի կրեմով և նմանատիպ այլ միջուկներով մթերքներից՝ նման աղանդերը փոխարինելով թարմ հատապտուղներով, մրգերով և ընկույզով։
2. Թթու
Դրանք ներառում են ցանկացած ապրանք, որը կարելի է երկար ժամանակ պահել աղի բարձր կոնցենտրացիայի պատճառով: Դա կարող է լինել խոզի ճարպ, միս, երշիկ, ձուկ, բանջարեղեն, սունկ, խոտաբույսեր: Ամենաշատ աղը կուտակում են միսն ու մսամթերքը։
3. Ուժեղ ալկոհոլ
Հատկապես վնասակար են անորակ, սուպերմարկետի էժան ալկոհոլային խմիչքները։ Նման տեսակի խմիչքներից պետք է բացարձակապես հրաժարվել: