Բժիշկներն անվանել են երեք մթերք, որոնք ավելի վտանգավոր են արյան անոթների համար, քան սպիտակ հացը

Ինչպես aif.ru-ին տված հարցազրույցում նշել է սննդաբան Եկատերինա Կուզինան, պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել ալյուրից, քանի որ ալյուրը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար բաղադրիչներ։ Դրանց թվում կան նաև այնպիսիք, որոնք այլ ապրանքներում չես գտնի։ Հացի հետ մարդն անմիջապես ստանում է B վիտամիններ (կարևոր է սրտի, աղիների, նյարդային համակարգի համար), հայտնի հակաօքսիդանտ վիտամին E, կալիում, մագնեզիում, կալցիում, ֆոսֆոր, քլոր, երկաթ, վանադիում, մանգան, կոբալտ և այլն։ . Բանն այն է, որ մի շարք տարրեր ավելի լավ են ներծծվում հացից։
Վիրաբույժ և ուռուցքաբան Մարկ Գաջյանը նշել է, որ տարեկանի հաց նախընտրողները ավելի քիչ են տառապում սրտի և արյան անոթների աշխատանքի հետ կապված հիվանդություններից, սակայն քաղցր խմորեղենն այլ է, որից պետք է հեռու մնալ: Շաքարից բացի, թխվածքները (եթե դա տնական արտադրանք չէ) լի է ճարպերով։ Պետք չէ քաղցրեղենը փոխարինել մուրաբաներով։ Մեծ տարբերություն չկա։ Որոշ մուրաբաներ պարունակում են ավելի շատ շաքար, քան հատապտուղները, իսկ հատապտուղներն իրենք լի են ֆրուկտոզայով, որը բացում է ձեր ախորժակը: Նույն շարքից են միջուկով յոգուրտները կամ պարզապես քաղցր յոգուրտները,- նշել է էնդոկրինոլոգը Telegram-ի իր ալիքում։