Ինչո՞ւ չի կարելի իմբիր ուտել դատարկ ստամոքսին. բժիշկը զգուշացրել է հետեւանքների մասին

Կոճապղպեղն անվտանգ է մարդկանց մեծամասնության համար, սակայն որոշ մարդիկ պետք է խուսափեն դրանից: Հատկապես դա չի կարելի անել դատարկ ստամոքսին։
Այս մասին հայտնել է բժիշկ Քրիս Զավոսը։ Նա նշել է, որ դատարկ ստամոքսի վրա կոճապղպեղը տարբեր ազդեցություններ է ունենում մարդկանց վրա, որոնցից ոմանք այն լավ են հանդուրժում, իսկ մյուսները կարող են կողմնակի ազդեցություններ ունենալ:
Սոված ստամոքսին կոճապղպեղի օգտագործման կողմնակի ազդեցությունները՝
Ստամոքս-աղիքային տրակտի գրգռում
Կոճապղպեղը կարող է գրգռել աղեստամոքսային տրակտը, ինչի հետևանքով առաջանում է այրոց, մարսողության խանգարում կամ անհանգստություն:
Թթվային ռեֆլյուքս
Կոճապղպեղը կարող է վատթարացնել թթվային ռեֆլյուքսը կամ այրոցը: Սա հատկապես ճիշտ է, երբ այն սպառվում է առանց որևէ այլ սննդի։
Սրտխառնոց
Շատ դեպքերում կոճապղպեղն օգտագործվում է սրտխառնոցից ազատվելու համար։ Այնուամենայնիվ, եթե այն սպառվում է մեծ քանակությամբ դատարկ ստամոքսին, այն կարող է առաջացնել կամ նույնիսկ խորացնել սրտխառնոց:
Դիարխիա
Կոճապղպեղը կարող է արագացնել մարսողության գործընթացը, ինչը կարող է հանգեցնել փորլուծության կամ ավելի հաճախակի աղիքների շարժման:
Արյան ցածր շաքար
Կոճապղպեղը նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը։ Թեև դատարկ ստամոքսի վրա օգտագործումը կարող է ուժեղացնել ազդեցությունը, այն վտանգավոր է շաքարախտով կամ հիպոգլիկեմիայով տառապող մարդկանց համար:
Արյան ճնշման նվազում
Կոճապղպեղը կարող է իջեցնել արյան ճնշումը, մինչդեռ այն դատարկ ստամոքսին ընդունելը կարող է ուժեղացնել ազդեցությունը: Սա կարող է խնդիր լինել ցածր արյան ճնշում ունեցող մարդկանց և այն իջեցնելու համար դեղեր ընդունողների համար: