Երբեք մի խառնեք վարունգն ու լոլիկը մեկ աղցանի մեջ. բժիշկը մանրամասնում է

Երբեք մի խառնեք վարունգն ու լոլիկը մեկ աղցանի մեջ. բժիշկը մանրամասնում է

Ո՞վ չի սիրում լոլիկով և վարունգով աղցան ամառվա կեսին, երբ օրգանիզմը ակտիվորեն կուտակում է վիտամինները: Թվում է, թե այս երկու բանջարեղենն այնքան սերտորեն միահյուսվել են մեր հասկացողության մեջ, որ մենք նույնիսկ չենք կարող դրանք պատկերացնել առանց միմյանց:

Սակայն, ինչպես պարզվում է, դրանք մեկ ճաշատեսակի մեջ խառնելը բացարձակապես արգելված է։ Եվ դա այն դեպքում, երբ այս բանջարեղեններից յուրաքանչյուրն ինքնին վիտամինների և հանքանյութերի պահեստ է, ընդգծում է MedikForum-ը։

Լոլիկը պարունակում է մեծ քանակությամբ C և B վիտամիններ, ֆլավոնոիդ նարինգենին, որն անհրաժեշտ է հյուսվածքների վերականգնման համար և ունի բորբոքումը նվազեցնելու հատկություն, ինչպես նաև լիկոպեն, որն օգտակար է սրտի համար և նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Պտուղները հարուստ են նաև կալիումով, բետա-կարոտինով և քլորոգենաթթվով, որը կայունացնում է արյան ճնշումը։

Վարունգը հարուստ է բջջանյութով, B խմբի վիտամիններով, կալիումով, յոդով և օգտակար միկրոտարրերով, որոնք կանխում են խոլեստերինի կուտակումը և բարելավում սրտի մկանների աշխատանքը։ Այս բանջարեղենն օգտակար է նյութափոխանակությունը նորմալացնելու, այտուցների և վահանաձև գեղձի խնդիրների դեմ պայքարելու համար։

Բայց այս ամենը հիանալի է ստացվում, երբ բանջարեղենն առանձին են ուտում: Լոլիկը կարելի է դասակարգել որպես թթվային մթերք, իսկ վարունգը՝ ալկալային։ Երբ խառնվում են մեկ աղցանի մեջ, դրանք ոչ միայն չեզոքացնում են միմյանց, այլև ձևավորում են աղեր, որոնք կարող են բացասաբար ազդել լյարդի և երիկամների աշխատանքի վրա։

Առաջինը, վարունգը պարունակում է ասկորբինազ, որը քայքայում է վիտամին C-ն (գտնվում է լոլիկի մեջ): Երկրորդ՝ վարունգը և լոլիկը մարսողության տարբեր պրոցեսներ ունեն. ստամոքսը կարող է մարսել մի բան, իսկ մյուս արտադրանքը, համապատասխանաբար, կսկսի խմորվել: