Մասնագետը բացահայտել է, թե ինչպես առողջարար օկրոշկա պատրաստել

Մասնագետը բացահայտել է, թե ինչպես առողջարար օկրոշկա պատրաստել

Բացի սովորական բողկից, վարունգից ու կարտոֆիլից, օկրոշկային կարող եք ավելացնել վիտամիններով հարուստ շաղգամ, դայկոն ու բողկ։ Խորհուրդ է տվել դիետոլոգ Իրինա Պոպկովան Lenta.ru-ի հետ զրույցում։

Պոպկովան պարզաբանել է, որ օկրոշկան պարունակում է բազմաթիվ բաղադրիչներ ու բանջարեղենի և դեղաբույսերի առատության շնորհիվ հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և առողջ մանրաթելերով։

Նա հորդորել է դիվերսիֆիկացնել սովորական բաղադրատոմսը ավելի շատ բանջարեղենով և արմատային բանջարեղենով, օրինակ՝ շաղգամով ու դայկոնով:

Սննդաբանի խոսքով՝ առողջ օկրոշկա պատրաստելու համար կանաչին պետք է միայն թարմ լինի։ Որպես մսի լցոնիչ, կիսաֆաբրիկատների փոխարեն, ինչպիսիք են բեկոնը, երշիկը և ֆրանկֆուրտը, ավելի լավ է օգտագործել խաշած անյուղ միս։

«Ոչ պակաս համեղ կլինի հավի կրծքամսով կամ տավարի լեզվով օկրոշկան։ Ավելի լավ է կարտոֆիլը կեղևով եփել. այս կերպ բանջարեղենը չի կորցնի օրգանիզմի համար արժեքավոր կալիումը»,- ընդգծել է Իրինա Պոպկովան։

Պոպկովան առաջարկել է որպես հիմք օգտագործել ոչ քաղցր տնական կվասը կամ կեֆիրը, քանի որ այս ըմպելիքներն օգնում են մարսողությանը: Օկրոշկան կարող եք համեմել թթվասերով, մանանեխով ու նույնիսկ մայոնեզով։ «Գլխավորը չչարաշահելն է․ խորհուրդ է տրվում ոչ ավելի, քան 10 գրամ սոուս մեկ մատուցման համար (200-350 գրամ): Ավելի լավ է օկրոշկան ուտել սառեցված վիճակում, քանի որ դրա համն առավելագույնս բացահայտվում է»,- հավելել է սննդաբանը։