Մասնագետը բացահայտել է, թե ինչպես առողջարար օկրոշկա պատրաստել

Բացի սովորական բողկից, վարունգից ու կարտոֆիլից, օկրոշկային կարող եք ավելացնել վիտամիններով հարուստ շաղգամ, դայկոն ու բողկ։ Խորհուրդ է տվել դիետոլոգ Իրինա Պոպկովան Lenta.ru-ի հետ զրույցում։
Պոպկովան պարզաբանել է, որ օկրոշկան պարունակում է բազմաթիվ բաղադրիչներ ու բանջարեղենի և դեղաբույսերի առատության շնորհիվ հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և առողջ մանրաթելերով։
Նա հորդորել է դիվերսիֆիկացնել սովորական բաղադրատոմսը ավելի շատ բանջարեղենով և արմատային բանջարեղենով, օրինակ՝ շաղգամով ու դայկոնով:
Սննդաբանի խոսքով՝ առողջ օկրոշկա պատրաստելու համար կանաչին պետք է միայն թարմ լինի։ Որպես մսի լցոնիչ, կիսաֆաբրիկատների փոխարեն, ինչպիսիք են բեկոնը, երշիկը և ֆրանկֆուրտը, ավելի լավ է օգտագործել խաշած անյուղ միս։
«Ոչ պակաս համեղ կլինի հավի կրծքամսով կամ տավարի լեզվով օկրոշկան։ Ավելի լավ է կարտոֆիլը կեղևով եփել. այս կերպ բանջարեղենը չի կորցնի օրգանիզմի համար արժեքավոր կալիումը»,- ընդգծել է Իրինա Պոպկովան։
Պոպկովան առաջարկել է որպես հիմք օգտագործել ոչ քաղցր տնական կվասը կամ կեֆիրը, քանի որ այս ըմպելիքներն օգնում են մարսողությանը: Օկրոշկան կարող եք համեմել թթվասերով, մանանեխով ու նույնիսկ մայոնեզով։ «Գլխավորը չչարաշահելն է․ խորհուրդ է տրվում ոչ ավելի, քան 10 գրամ սոուս մեկ մատուցման համար (200-350 գրամ): Ավելի լավ է օկրոշկան ուտել սառեցված վիճակում, քանի որ դրա համն առավելագույնս բացահայտվում է»,- հավելել է սննդաբանը։