Ի՞նչ կլինի, եթե ամեն օր ճակնդեղ ուտեք

Բժիշկ թերապևտ Վիկտոր Իկոննիկովը իր այցելուներին խորհուրդ է տվել ամենօրյա սննդակարգում շատ բազուկ օգտագործել, քանի որ այն արյունը խոլեստերինից մաքրելու ամենաարդյունավետ և ոչ թանկ միջոցներից է։
Մասնագետի խոսքով՝ սովորական ճակնդեղը կարող է զգալիորեն բարելավել մարդու առողջությունը։
Ճակնդեղն իր արժեքավոր վիտամինների և հանքանյութերի շնորհիվ ունի փորկապությունը վերացնող, հակաբորբոքային հատկություն։
Հյութն իջեցնում է արյան բարձր ճնշումը, բուժում մրսածությունը։ Բազուկը լավ ազդեցություն ունի օրգանիզմի սիրտ-անոթային, աղեստամոքսային համակարգերի, լյարդի, երիկամների, միզապարկի գործունեության վրա։ Բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, կանխում ծերացման գործընթացը։
Ինչպես նշում է բժիշկը, ճակնդեղը շատ դրական ազդեցություն է ունենում նաև մաշկի վրա՝ նպաստելով երիտասարդության պահպանմանը։
Ճակնդեղի օգուտները չեն կարող գերագնահատվել.
բետաինի աղբյուր, որը կարգավորում է մեր լյարդի աշխատանքը, պաշտպանում է տոքսիններից և կանխում լյարդի բջիջների այլասերումը: Որոշ տեղեկությունների համաձայն՝ թարմ ճակնդեղի հյութն օգտագործվում է կոլոռեկտալ և ստամոքսի քաղցկեղի բուժման համար։
երկաթի և պղնձի բարձր պարունակության պատճառով այն օգտագործվում է հեմոգլոբինի մակարդակը պահպանելու համար, օգտագործվում է արյունաստեղծության խանգարումների, արյան ճնշումը իջեցնելու և «վատ» խոլեստերինը հեռացնելու համար։
Մեծ քանակությամբ մանրաթելն օգնում է մաքրել աղիքները և ունի մեղմ լուծողական ազդեցություն։ միզամուղ ազդեցություն. աջակցում է իմունային համակարգին և մարմնի պաշտպանիչ գործառույթներին: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել այն մարդկանց, ովքեր աշխատում են վտանգավոր ձեռնարկություններում, ինչպես նաև այն մարդկանց, ովքեր մշտապես բախվում են սթրեսի և անհանգստության:
Բանջարեղենի մեջ զբաղեցնում է առաջատար տեղերից մեկը յոդի կոնցենտրացիայի առումով, ինչը նշանակում է, որ այն օգտակար կլինի յոդի անբավարարության դեպքում։ Ի թիվս այլ բաների, այն օգնում է լուծարել ավելորդ կալցիումը, որը կուտակվել է արյան անոթների պատերին՝ առաջացնելով սալիկներ։