Պետք է լինի յուրաքանչյուր մարդու սննդակարգում. բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաօգտակար բանջարեղենը

Պետք է լինի յուրաքանչյուր մարդու սննդակարգում. բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաօգտակար բանջարեղենը

Ռուսական «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման ժամանակ հայտնի բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը խոսել է բանջարեղենի և մրգերի պարբերաբար ուտելու կարևորության մասին՝ կաղամբը համարելով ամենաօգտակար մթերքներից մեկը։ Նա հատուկ ուշադրություն է դարձրել բրոկկոլիի վրա՝ այն անվանելով «ամենաարժեքավոր բանջարեղենը»։

 

Կաղամբը վիտամինների և միկրոէլեմենտների պահեստ է

Դոկտոր Մյասնիկովի խոսքով՝ խաչածաղկավորների ընտանիքի բոլոր բանջարեղենները՝ կաղամբից մինչև բրոկկոլի, հարուստ են վիտամիններով, հանքանյութերով և կենսաբանորեն ակտիվ նյութերով։ Դրանք օգնում են նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը և պահպանել ամբողջ օրգանիզմի առողջությունը։

 

Բրոկկոլին օգտակարության ռեկորդակիր է

«Ոչ միայն քաղցկեղից, այլև սրտի հիվանդություններից։ Եթե ինձ խնդրեք անվանել ամենաառողջարար բանջարեղենը, եթե ինձ ասեք մեկ բան անվանել, դա կլինի բրոկկոլին», - ընդգծել է Մյասնիկովը։

Այս բանջարեղենն ունի արտահայտված հակաուռուցքային, հակաօքսիդանտային, խոլերետիկ և հակաբորբոքային հատկություններ։ Բրոկկոլիի կանոնավոր օգտագործումը (շաբաթական 3-4 անգամ) օգնում է նվազեցնել շաքարախտի և սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։

 

Ինչու՞ պետք է բրոկկոլին ներառել ձեր սննդակարգում

Բրոկկոլին ոչ միայն ամրապնդում է իմունային համակարգը և պաշտպանում քրոնիկ հիվանդություններից, այլև նպաստում է նյութափոխանակության կարգավորմանը, բարելավում է անոթային գործառույթը և նվազեցնում բորբոքումը։ Բժիշկը խորհուրդ է տալիս այս բանջարեղենը ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում՝ առողջությունը պահպանելու և լուրջ հիվանդությունները կանխելու համար։