8 պատճառ, թե ինչո՞ւ պետք է դդմի սերմեր ուտել

Բարելավում է քունը և տրամադրությունը։ Դրանք պարունակում են տրիպտոֆան՝ ամինաթթու, որը վերածվում է սերոտոնինի (երջանկության հորմոն) և մելատոնինի (քնի հորմոն): Քնելուց առաջ մի բուռ սերմ ուտելը կարող է օգնել նվազեցնել անհանգստությունը և ավելի արագ քնել
Պաշտպանում է մակաբույծներից։ Ավանդական բժշկությունը վաղուց օգտագործել է դդմի սերմերը որպես բնական հակահելմինտիկ միջոց: Կուկուրբիտինը կաթվածահար է անում աղիքային մակաբույծներին և նպաստում դրանց վերացմանը։
Բուսական սպիտակուցի աղբյուր՝ իսկական փրկություն վեգանների և բուսակերների համար։ 100 գ սերմերը պարունակում են մոտ 30 գ սպիտակուց, ինչը դրանք դարձնում է մսի հիանալի այլընտրանք։ Բացի այդ, դրանք պարունակում են երկաթ, որը հաճախ բացակայում է բուսական սննդակարգում։
Օգնում է դաշտանային ցիկլի դեպքում։ Ֆիտոէստրոգենները նրբորեն կարգավորում են հորմոնալ մակարդակը՝ նվազեցնելով տրամադրության փոփոխությունները և տարբեր տհաճ ախտանիշների առաջացման ռիսկը, մինչդեռ հակաօքսիդանտները դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը։
Տղամարդկանց մոտ տեստոստերոնի մակարդակը բարձրանում է, իսկ ցինկի բարձր պարունակությունը նվազեցնում է պրոստատիտի և ադենոմայի առաջացման ռիսկը։
Դդմի սերմերը 7000 տարի առաջ օգտագործվել են հին ցեղերի կողմից։ Նրանք դրանք օգտագործում էին որպես բնական էներգետիկ ըմպելիք կռիվներից և երկար երթերից առաջ՝ դրանք երկարատև հագեցվածության և դիմացկունության զգացողություն են տալիս։ Եգիպտական փարավոնները նրանց տարել են հանդերձյալ կյանք
Օգտագործեք կոսմետոլոգիայում։ Դդմի սերմերի յուղը արագացնում է մազերի աճը և նվազեցնում մազաթափությունը՝ շնորհիվ ցինկի։ Եվ դրա հետ դիմակները մեղմացնում են մաշկը և հարթեցնում մանր կնճիռները։
Կարող եք ուտել դրանք կեղևով, եթե դրանք բավականաչափ փափուկ են և ստամոքս-աղիքային խնդիրներ չկան։ Կեղևը նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ մանրաթել և սննդանյութեր։