Լոլիկով և վարունգով աղցան. իսկապե՞ս վնասակար է ուտել․ բացատրում են մասնագետները

Լոլիկով և վարունգով աղցան. իսկապե՞ս վնասակար է ուտել․ բացատրում են մասնագետները

Եթե ​​մարդու առողջությունը անհանգստություն չի առաջացնում, ապա լոլիկի և վարունգի համակցված աղցանը որևէ խախտում չի առաջացնում։ Սա այն դեպքում, երբ աղեստամոքսային տրակտն աշխատում է առանց խափանումների և ունակ է վերամշակել ցանկացած մթերք։

Ընդհանուր խնդիր, որին բախվում են այն մարդիկ, ովքեր նիհարում են և ստամոքսի խնդիրներ ունեն։ Վարունգի և լոլիկի միաժամանակյա սպառման իրավիճակը կարող է առաջացնել լեղու արտազատման չեզոքացման ռեակցիա։

Այս դեպքում վարունգը ապահովում է ալկալային միջավայր, մինչդեռ լիկոպին պարունակող լոլիկը թթվային միջավայր ունի։ Տիպիկ ռեակցիա է նկատվում աղիներում, որը հրահրում է գազերի կուտակում և խախտում օրգանի տոնուսը։ Այս դեպքում երբեմն առաջանում են մարսողական բարդություններ։ Սրտխառնոց կարող է առաջանալ, խանգարվել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը։

Եթե ​​վարունգով և լոլիկի աղցանի տեսքով սնունդը տհաճություն է առաջացնում, ապա բաղադրիչներից մեկի փոխարեն պետք է օգտագործել բուլղարական պղպեղ։ Ցանկացած տերևավոր կանաչը լավ կաշխատի։  Ընդհանուր առմամբ, մարսողական խանգարումներ ունեցող մարդիկ, ովքեր մտածում են նիհարելու մասին, պետք է զգուշությամբ մոտենան կանաչ մթերքներին: Մրգերը և թարմ բանջարեղենի որոշ տեսակներ կարող են դժվարամարս լինել: Այս դեպքերում դուք պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկին սնուցման վերաբերյալ լրացուցիչ տեղեկությունների համար: