Ինչու՞ պետք է ձմերուկն ուտելուց երկու շաբաթ առաջ տանը պահել

Սննդաբան Աֆինսկայան խոսել է ձմերուկն ավելի առողջարար դարձնելու միջոցի մասին։ Եթե գնելուց հետո մի քանի օր թողեք ձմերուկը սենյակային ջերմաստիճանում, ապա այն կդառնա 1,5 անգամ ավելի առողջ։ Այս մասին իր Telegram ալիքում խոսել է սննդաբան Լիզա Աֆինսկայան։
Դիետոլոգի խոսքով՝ նման պահեստավորումից հետո ձմերուկում էլ ավելի շատ լիկոպին կկուտակվի։ Սա այն պիգմենտն է, որը պատասխանատու է ձմերուկի կարմիր գույնի համար։ Բացի այդ, լիկոպենը հզոր հակաօքսիդանտ է, որն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Մասնավորապես, այն նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, արյան ճնշումը եւ ինսուլտի վտանգը։
Աֆինսկայան խորհուրդ է տալիս ձմերուկը ամբողջությամբ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 12-14 օր։ Նրա խոսքով, 10 օր հետո տարբերությունը նկատելի կլինի՝ ձմերուկի միջուկն ավելի վառ կդառնա կուտակված լիկոպինի պատճառով։