Ուրոլոգիական խնդիրներ, փորկապություն․ Ի՞նչն է օգտակար սալորի մեջ, ինչու՞ այն ներառել սննդակարգում

Սև սալորը հարուստ է վիտամիններով ու հանքանյութերով, ինչը նշանակում է, որ այն պետք է ներառված լինի սննդակարգում:
Woman.ru-ի հաղորդմամբ՝ սև սալորը հարուստ է այնպիսի միկրոէլեմենտներով, ինչպիսիք են.
կալիում
կալցիում
մագնիում
երկաթ
նատրիում
ֆոսֆոր
A, B. C, PP վիտամիններ
օրգանական թթուներ
սննդային մանրաթելեր:
Սալորը խորհուրդ է տրվում անեմիայի և ավիտամինոզի դեպքում:
Այն ամրացնում է իմունային համակարգն ու դիմադրողականությունը:
Քանի որ սև սալորը մեծ քանակով կալիում է պարունակում, օգնում է կարգավորել աղի ու ջրի մակարդակն օրգանիզմում, ինչը հատկապես կարևոր է երիկամների աշխատանքի համար:
Օգտակար է հիպերտոնիայով տառապող մարդկանց, քանի որ կարող է օգնել իջեցնել զարկերակային ճնշումը:
Սև սալորը հաճախ է խորհուրդ տրվում փորկապությամբ տառապող անձանց, քանի որ թույլ լուծողական ազդեցություն ունի:
Պաշտպանում է թրոմբներից ու աթերոսկլերոտիկ վահանիկներից
Սալորները նպաստում են անոթներից ավելորդ խոլեստերինի դուրսբերմանը, ինչը կանխում է աթերոսկլերոտիկ գոյացությունների առաջացումը: Բացի այդ, մեծ քանակությամբ վիտամինների շնորհիվ սալորը խթանում է էրիտրոցիտների սինթեզը, ուստի շատ օգտակար է սակավարյունության դեպքում: Իր յուրահատուկ բաղադրության շնորհիվ այս միրգը բարելավում է արյան շրջանառությունն ու կանխում է թրոմբների առաջացումը:
Օգտակար է ուրոլոգիական խնդիրների դեպքում
Մեծ քանակությամբ կալիումի շնորհիվ այս միրգն ակտիվացնում է երիկամներից ավելորդ աղերի ու հեղուկի դուրսբերումը, ուստի այն շատ օգտակար է երիկամների ու միզազատական համակարգի հիվանդությունների դեպքում:
Ամրապնդում է մկանները
Մկանային տոնուսի կորուստը ծերացմանը բնորոշ ախտանշաններից մեկն է, սակայն սալորն օգնում է ամրապնդել մկաններն ու խթանել դրանց աճը: Սա պայմանավորված է նրանով, որ դրանում պարունակվող կալիումը խթանում է նյարդային ազդակների փոխանցումը նյարդամկանային հանգույցներին, ինչն էլ խթանում է օրգանիզմում մկանային հյուսվածքների ակտիվությունը:
Քաղցր է, սակայն դիետիկ
Սալորը կարելի է օգտագործել ցանկացած քաղցրավենիքի փոխարեն: Այն նույնքան քաղցր է, սակայն միևնույն ժամանակ ունի բավական ցածր կալորիականություն և հարուստ է վիտամիններով ու մանրաթելերով: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սալոր ուտել այն մարդկանց, որոնք ունեն ավելորդ քաշի ու նյութափոխանակության խանգարման խնդիր, ինչպես նաև նրանց, ովքեր ցանկանում են խուսափել քաշի ավելացումից: