Մասնագետը բացատրել է՝ ինչու չի կարելի առավոտյան արթնանալուց անմիջապես հետո սուրճ խմել

Մասնագետը բացատրել է՝ ինչու չի կարելի առավոտյան արթնանալուց անմիջապես հետո սուրճ խմել

Սուրճ խմելու լավագույն ժամանակը ժամը 10:00-ն է (ենթադրելով, որ դուք արթնանում եք 7:00-ին): Այս տոնիկ ըմպելիքի շատ վաղ օգտագործումը կարող է ավելի մեծացնել կորտիզոլ հորմոնի բնական մակարդակը առավոտյան և վնաս հասցնել մարմնին: Այս մասին Daily Mail-ին ասել է բրիտանական Dr Fox Pharmacy առցանց կլինիկայից բժիշկ Դեբորա Լին։

Բժիշկը բացատրել է, որ արթնանալուց հետո առաջին 45 րոպեների ընթացքում կորտիզոլի մակարդակն օրգանիզմում հասնում է գագաթնակետին։ Այս հորմոնը բարձրացնում է զգոնությունն ու կենտրոնացումը, ինչպես նաև կարգավորում է նյութափոխանակությունն ու իմունային համակարգը։

Սուրճը կորտիզոլի մակարդակը բարձրացնելու հատկություն ունի։ Լիի խոսքով՝ առավոտյան ըմպելիքի չափից ավելի տոնիկ ազդեցությունը կարող է ավելի շատ վնաս հասցնել, քան օգուտ՝ առաջացնել վատ առողջություն, առաջացնել տախիկարդիա և բարձրացնել անհանգստության մակարդակը: Այդ իսկ պատճառով, դուք պետք է սուրճ խմեք ժամը 10:00-ին (ենթադրելով, որ արթնանում եք 7:00-ին) կամ գիշերը քնելուց առնվազն 45 րոպե հետո: Խորհուրդ չի տրվում նաեւ սուրճ խմել շատ ուշ։ Վերջին բաժակը պետք է խմել քնելուց վեց ժամ առաջ։