Սննդաբանը նշել է մի մթերք, որը չի կարելի համադրել հնդկաձավարի հետ

Սննդաբանը նշել է մի մթերք, որը չի կարելի համադրել հնդկաձավարի հետ

Սննդաբան Միխայիլ Գինզբուրգը պատմել է, թե ինչպես կարելի է ուտել հնդկաձավար, որպեսզի արտադրանքը իրական օգուտներ բերի մարմնին:

Հնդկաձավարը ռուսների շրջանում ամենահայտնի մթերքներից է։ Հնդկաձավարը ցածր գլիկեմիկ ինդեքս ունի և հարուստ է սննդային մանրաթելերով։ Սակայն, ըստ փորձագետի, ոչ բոլոր ձավարեղեններն են օգտակար։

Սննդաբան Գինզբուրգը Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ընդգծել է, որ հնդկաձավարի լավագույն տեսակը հնդկացորենի ձավարն է՝ խոշոր հատիկ։ Այն այնքան արագ չի քայքայվում ստամոքս-աղիքային տրակտում, ինչը նշանակում է, որ այն բարելավում է մարսողության գործընթացը որպես ամբողջություն և ապահովում է ավելի շատ սննդանյութեր: Բացի այդ, հնդկաձավարով կերակրատեսակներ կարելի է ուտել գրեթե ամեն օր՝ շաբաթական մինչև 5 անգամ։

Այնուամենայնիվ, ճիշտ հացահատիկի ընտրությունը ամեն ինչ չէ: Կարևոր է այն պատրաստելիս չզրկել իր առավելություններից։ Այսպիսով, հնդկաձավարը խորհուրդ է տրվում ուտել սպիտակուցային մթերքների հետ (ձուկ կամ միս) և բանջարեղենի հետ։ Մեկ այլ ընդունելի համադրություն է հնդկաձավարը կաթով։

Հացահատիկները ավելի քիչ են մարսվում մեկ այլ «ավանդական» հավելումով՝ շաքարով:

«Այս դեպքում ոչ թե օգուտն է ավելանում, այլ վնասը մեծանում է»,- ընդգծել է Միխայիլ Գինցբուրգը։