Սմբուկը կարող է ազդել լեղապարկի քարերի առաջացման վրա

Սննդաբան Գուսակովան տեղեկացրել է, որ որոշ մարդիկ չպետք է սմբուկ ուտեն, մասնավորապես, այս բանջարեղենը կարող է ազդել լեղապարկի քարերի առաջացման վրա.«Սմբուկը պարունակում է օքսալատ կոչվող նյութ, որը կարող է մեծացնել լեղապարկի քարերի ձևավորումը, ուստի խորհուրդ չի տրվում օգտագործել լեղաքարային հիվանդության դեպքում»,- Life-ի հետ կիսվել է Գուսակովան։
Մասնագետը հիշեցրել է, որ սմբուկները հակացուցված են մի շարք հիվանդությունների դեպքում։ Դրանք ներառում են փսորիազ, երիկամային անբավարարություն, հոդատապ և արթրիտ:
Փորձագետը նաև ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ սմբուկը կարող է ազդել վահանաձև գեղձի աշխատանքի վրա։ Եթե մարդը հիպոթիրեոզ ունի, դրանք պետք է օգտագործվեն զգուշությամբ, իդեալականը միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո: «Այս բանջարեղենը չի կարելի խառնել արյան ճնշումը իջեցնող դեղամիջոցների հետ», - ավելացրել է Վերոնիկա Գուսակովան:
Որո՞նք են սմբուկների օգտակար հատկությունները: Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում աղիքային միկրոֆլորայի վիճակի վրա և օգնում է պահպանել առողջ քաշը։ Բացի այդ, սմբուկը օգտակար վիտամինների և միկրոտարրերի աղբյուր է B խմբի և վիտամին K-ի, մագնեզիումի, կալիումի, երկաթի և ֆոսֆորի տեսքով: